Ha szeretsz éjszaka fürdőzni és Spanyolországba készülsz, ezt jó, ha tudod

Sorra hozzák az új  szabályokat a spanyol tengerpartokon, legutóbb pedig az ország délkeleti részén található üdülőváros, Benidorm csatlakozott a szigorításokhoz.

A korlátozások többek között azokat érintik, akik szeretnek éjszakai fürdőzni, ez ugyanis tilos lesz a város tengerpartján, legalábbis éjfél és reggel hét óra között. A strandra való belépés illetve ott tartózkodás ebben az időszakban 750 és 1200 euró (295 és 473 ezer forint) közötti bírsággal járhat.

A strandon való alvásért illetve kempingezésért 1200 eurót (473 ezer forintot) kell fizetni, míg helyfoglaló napernyők és törölközők kirakása 150 eurós (59 ezer forintos) bírságot vonhat maga után. A kijelölt területeken kívüli labdajáték 120 eurós (47 ezer forintos) bírsággal járhat.

Büntetés kapható továbbá azért, ha valaki bemegy a vízbe, amikor kint van a veszélyt jelző piros zászló (ezer euró/394 ezer forint), ha levetkőzik egy nem nudista strandon (650 euró/256 ezer forint). A listán szerepel a tengerbe vizelés (150 euró/59 ezer forint), csakúgy, mint a szappan és sampon használata a strand zuhanyzóiban (650 euró/256 ezer forint).

Benidorm egyébként a spanyolok szerint az egyik legjobb üdülőhely az országban.

(Forrás: Birmingham Live, képek: Getty Images)

tengerpart | újszás | fürdőzés | spanyolország | strand

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram