Close
Bárcsak gyakrabban állna össze a Bentley és a Breitling!

Bárcsak gyakrabban állna össze a Bentley és a Breitling!

Ha egy autó- és egy óragyár közösen kezd alkotói munkába, arra általában odafigyelünk. Mivel a Bentley és a Breitling nem először működik együtt, ezért sejthettük, megint valami kivételes dolgot kapunk majd. Így történt.

A Breitling története a 19. századig nyúlik vissza, amikor 1884-ben Leon Breitling a svájci St. Imier nevű városkában óragyártásba fogott. Az apáról fiúra szálló családi műhely úgy kinőtte magát, hogy az 1930-as évek közepén már a Brit Királyi Légierő pilótáinak csuklóján feszítettek a modelljeik,

napjainkban pedig prémium minőségével és eleganciájával a piac meghatározó szereplői közé sorolható.

Különösebb bemutatást a kategóriájában szintén a csúcsot ostromló autómárka sem igényel. A Bentley és a Breitling kapcsolata a negyvenes években kezdődött (az alapító unokája odavolt a márkáért), majd egy 2003-as együttműködés értelmében utóbbi a Bentley Continental GT műszerfalára készített különleges órát, később pedig Breitling for Bentley Motors néven karórát is megálmodtak.

Most újra egy óra lett az összekacsintás eredménye: a B01 Chronograph 42 Bentley British Racing Green kiváló példája annak, amikor két, hasonló értékrendet követő ikonikus márka úgy talál egymásra, hogy a másik teljesítményét is csak fokozza.

A nevéből rögtön kiderül, hogy a rozsdamentes acélból gyártott (negyvenkét milliméteres) házában a Breitling Caliber 01 szerkezete lakik.

A Bentley logójával gravírozott átlátszó hátlap igazán exkluzív külsőt kölcsönöz az órának, melynek számlapja az autómárkához kötődő British Racing Green színeiben pompázik, hasonlóan a bőrszíjhoz (ezt lehet egyébként kérni hagyományos fémszíjjal is). A 7800 euróba kerülő modell száz méterig vízálló, és hetven óra járástartalékkal bír.

A két márka rajongóinak nagyszerű hír, hogy a 2019-ben századik születésnapját ünneplő Bentley tiszteletére limitált kiadású órával készül jövőre a Breitling.

(Fotók: Breitling)

óra | autó | breitling | British Racing Green | Bentley

FOLYTASD EZZEL

A Gucci kisállat-kollekciót dob ​​piacra stílusos négylábúak számára

Egy napra hatalmas csúszdaparkká vált a Louvre kertje

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom