Komoly elismerést kapott Dubajban egy magyar topséf

Tóth Szilárd két kést kapott a 2024-es The Best Chef Awards díjátadón Dubajban!

Tóth Szilárd tavaly került be a 100 legjobb közé egyedüli magyarként, idén pedig a két késsel járó World Class elismerés hatalmas eredmény az egész Salt csapatnak, hiszen ez azt jelenti, hogy a maximálisan adható pontok több mint 40%-át megkapta a szavazóktól. Szilárd mellett Pesti István, Széll Tamás és Rácz Jenő kapott egy-egy kést, azaz Excellent elismerést, ami szintén nagyszerű teljesítmény.

Tavaly november 21-én rendezték meg Mexikóban a The Best Chef 100 eredményhirdető gáláját, amely hazai szempontból történelmi sikerrel zárult, Szilárd ugyanis hazai séfként első alkalommal került fel egy olyan listára, amin a fine dining legnagyobb nevei szerepelnek.

A The Best Chef szavazás kétlépcsős. A listára először minden évben száz új séfet jelölnek gasztronómiai szakemberek, kritikusok, fotósok. Az új jelöltek mellett az előző évben a top százas listán szereplőkre adhatják le a voksaikat a szavazók, vagyis kétszáz jelöltből kerül ki az adott év száz „legjobbja”. Az előző év listás séfjei is szavazhatnak, de magukra természetesen nem lehet voksolniuk. A zsűri nem az éttermekre, lokációra, hanem a séfekre és a kreativitásukra helyezi a hangsúlyt.

– Abszolút örömöt okozott a lista, elég illusztris amúgy a névsor, főleg első hatvan helyezett. Csupa neves szakember, rajtunk kívül –mondta a Roadsternek Tóth Szilárd a novemberi mexikói gáláról. –Zseniális séfekkel és élő legendákkal találkoztunk: Ferran Adrià, Albert Adrià – ő végzett a lista második helyén -, Rodolfo Guzmán, Rasmus Munk, Peter Gilmore, ilyen emberekkel találkoztunk.

De mit is jelent az elismerés?

A The Best Chef ranglista idén átalakult, korábban a 100 legjobb séfet rangsorolták, idén azonban új minősítés szerint mutatják meg a világ legjobb séfjeit. Eszerint egy (Excellent), kettő (World Class), vagy három kést (The Best) lehet kapni. Az Excellent minősítésnél a maximálisan adható pontok legalább 20%-át, a World Class elismerésnél a maximálisan adható pontok legalább 40%-át, a a The Best minősítésnél pedig a maximálisan adható pontok legalább 80%-án kapják a séfek. 2024-ben összesen 568 séf, gasztronómiai szakértő és foodie hozott jelölteket és pontozta őket, így alakult ki a lista.

A szervezők szerint az átalakított pontozással sokkal több nagyszerű tehetséget tudnak megmutatni a világ minden tájáról, a legjobb hármat pedig minden évben a gálán is színpadon méltatják. Idén Dubajban tartották az eseményt, ahol sok izgalmas szakmai előadáson és programon is részt vehettek a meghívottak.

tóth szilárd | salt restaurant | best chef | dubaj

FOLYTASD EZZEL

Magyarország ásványvíz-forrásai túracélpontnak is tökéletesek

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom