Close
Alaposan betett a járvány a Ferrarinak

Alaposan betett a járvány a Ferrarinak

Felére csökkentek a Ferrari eladásai a második negyedévben, közel megfeleződött a sportkocsigyár értékesítési árbevétele, és töredékére esett a nyeresége a járványügyi korlátozások és termelésének mintegy két hónapnyi leállítása miatt. 

A júniussal zárult negyedévben a Ferrari 1389 autót értékesített, negyvennyolc százalékkal kevesebbet a 2019 második negyedévi 2671-nél.

Bevétele 984 millió euróról 571 millió euróra csökkent.

Adó- és kamatfizetés előtti eredménye (EBIT) 90 százalékkal, 23 millió euróra csökkent 239 millió euróról, nyeresége pedig kilencvenöt százalékkal, kilencmillió euróra esett 184 millió euróról.

Az év első felében a Ferrari 4127 autót értékesített, huszonkét százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 5281-nél. A bevétel 1,503 milliárd euróra csökkent, ami huszonkét százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbi 1,924 milliárd eurónál, az EBIT eredmény pedig negyvennyolc százalékkal, 243 millió euróra esett 471 millió euróról.

A legnagyobb mértékben a Ferrari kínai eladásai estek vissza, a második negyedévben kilencvenegy százalékkal, huszonöt darabra 289-ről, az év első felében kilencven százalékkal, hatvankettőre 617-ről.

A Ferrari gyártása közel kétezer autóval esett vissza a mintegy két havi üzemleállás miatt, ebből a lemaradásból azonban a május 8-án újraindult gyártás átszervezésével már mintegy ötszázat sikerült behoznia.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay, Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom