Close
Megosztó külsejű, de mindenképp egyedi a hatvanas évekbeli Ferrari shooting brake

Megosztó külsejű, de mindenképp egyedi a hatvanas évekbeli Ferrari shooting brake

Mellesleg Jay Kay volt az egyik előző tulajdonosa.

A Ferrari 330 GT 2+2 sosem volt az az unalmas tucatjármű – John Lennon sem véletlenül választotta első autójának –, ifj. Luigi Chinetti azonban mégsem találta eléggé különlegesnek. A Vignale műhelyhez fordult, ott alakították át 1967-re a ’65-ös évjáratú kocsit.

A kupéból shooting brake-et faragtak, ami amúgy is komoly átdolgozás, ám a Vignale-féle verziónak nemcsak a hátulja, hanem a többi karosszériaeleme is egyedi. A motorja viszont érintetlen maradt, a négyliteres V12-eshez kár is lett volna hozzányúlni.

Később a Jamiroquai autórajongó énekeséhez, Jay Kayhez került a kocsi, tőle vásárolta meg 1995-ben Jean-Claude Paturau, aki felújította, és az eredetileg sötétzöld, aranytetős Ferrarit pezsgőszínűre fényeztette. Így árverezték el nemrég.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: RM Sotheby’s)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom