Close
Megosztó külsejű, de mindenképp egyedi a hatvanas évekbeli Ferrari shooting brake

Megosztó külsejű, de mindenképp egyedi a hatvanas évekbeli Ferrari shooting brake

Mellesleg Jay Kay volt az egyik előző tulajdonosa.

A Ferrari 330 GT 2+2 sosem volt az az unalmas tucatjármű – John Lennon sem véletlenül választotta első autójának –, ifj. Luigi Chinetti azonban mégsem találta eléggé különlegesnek. A Vignale műhelyhez fordult, ott alakították át 1967-re a ’65-ös évjáratú kocsit.

A kupéból shooting brake-et faragtak, ami amúgy is komoly átdolgozás, ám a Vignale-féle verziónak nemcsak a hátulja, hanem a többi karosszériaeleme is egyedi. A motorja viszont érintetlen maradt, a négyliteres V12-eshez kár is lett volna hozzányúlni.

Később a Jamiroquai autórajongó énekeséhez, Jay Kayhez került a kocsi, tőle vásárolta meg 1995-ben Jean-Claude Paturau, aki felújította, és az eredetileg sötétzöld, aranytetős Ferrarit pezsgőszínűre fényeztette. Így árverezték el nemrég.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: RM Sotheby’s)

jay kay | egyedi autó | ferrari 330 gt | rm sotheby's | vignale

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram