Close
Megosztó külsejű, de mindenképp egyedi a hatvanas évekbeli Ferrari shooting brake

Megosztó külsejű, de mindenképp egyedi a hatvanas évekbeli Ferrari shooting brake

Mellesleg Jay Kay volt az egyik előző tulajdonosa.

A Ferrari 330 GT 2+2 sosem volt az az unalmas tucatjármű – John Lennon sem véletlenül választotta első autójának –, ifj. Luigi Chinetti azonban mégsem találta eléggé különlegesnek. A Vignale műhelyhez fordult, ott alakították át 1967-re a ’65-ös évjáratú kocsit.

A kupéból shooting brake-et faragtak, ami amúgy is komoly átdolgozás, ám a Vignale-féle verziónak nemcsak a hátulja, hanem a többi karosszériaeleme is egyedi. A motorja viszont érintetlen maradt, a négyliteres V12-eshez kár is lett volna hozzányúlni.

Később a Jamiroquai autórajongó énekeséhez, Jay Kayhez került a kocsi, tőle vásárolta meg 1995-ben Jean-Claude Paturau, aki felújította, és az eredetileg sötétzöld, aranytetős Ferrarit pezsgőszínűre fényeztette. Így árverezték el nemrég.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: RM Sotheby’s)

FOLYTASD EZZEL
Igazi modern klasszikus ez az Aston Martin V12 Vantage
Valószínűleg James Bond is imádná az átalakított Aston Martinját
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom