Close
Rövidesen betiltanák a városnéző túrákat az amszterdami piros lámpás negyedben

Rövidesen betiltanák a városnéző túrákat az amszterdami piros lámpás negyedben

A holland főváros több mindenről nevezetes, például az ikonikus csatornáiról, a kerékpároskultúráról és múzeumairól. Ennek ellenére a turisták zöme mégis azért látogat el oda, hogy kihasználja a marihuánafogyasztásra és prostitúcióra vonatkozó megengedő szabályozást. Most úgy tűnik, hamarosan szigorodni fog a rendszer.

A tervek szerint az amszterdami városvezetés egész egyszerűen betiltaná a szervezett városnéző túrákat a legendás piros lámpás negyedben. Minderre azért van szükség, mert a tömegesen érkező turisták – a New York Times beszámolója szerint több mint ezer csoportos túra halad át minden héten a piros lámpás negyed főterén – tiszteletlenül viselkednek a szexmunkásokkal szemben.

Egy városi tanácsnok szerint elfogadhatatlan, hogy a szexmunkásokra turistaattrakcióként tekintenek, míg az érintettek nagy része arra panaszkodott, hogy a bámészkodó tömegek elijesztik a fizető vendégeket, vagyis nem tesznek jót az üzletnek. Arról nem is beszélve, mennyire túlzsúfolttá válik a környék, a tavalyi évben 19 millió turista érkezett a 850 ezer lakost számláló városba, ez pedig a helyiek életét is megkeseríti.

A tilalom január elsején lép majd érvénybe, az elképzeléseknek megfelelően jövőre tehát már nem lesz szabad vezetett túrát szervezni a piros lámpás negyedbe.

Persze Amszterdam többi kerületét is igyekeznek megóvni a túlzott inváziótól, a turistacsoportok maximális létszámát az eddigi húszról tizenötre módosítanák, és a túravezetést is szigorú szabályokhoz kötnék. Mindennek persze nem örülnek az utak szervezői, akik szerint a fővárosba érkezők idegenvezető nélkül is elmennek majd a piros lámpás negyedbe, ahol még több gondot okozhatnak, hiszen nem lesz majd velük senki, aki kordában tartaná őket, felhívná a figyelmüket arra, hogy tilos fotózni, és hogy viselkedjenek tisztelettudóan.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Több korlátozáson is jelentősen enyhítettek már ebben a szomszédos országban
Ilyen programlehetőség még nem volt a Buckingham Palota történetében
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom