Legelésző lovakkal bámulhatjuk a naplementét ennek az argentin háznak a tetején

Klassz lehet lónak lenni Buenos Aires közelében, már amennyiben ebből a brutalista stílusú betonházból indulunk ki. Errefelé ugyanis egy fűvel borított épület tetején legelészve tölthetik el a napjaikat a paripák.

Nem éppen hétköznapi látvány ez a domboldalból kiálló spirállépcsős ház, melyet mesterséges tó és szépen megmunkált gyepszőnyeg ölel körbe a Pampákon. Utóbbi karbantartásában sokat segít az itt lakó mind a negyvennégy ló is.

A különös épületet, vagy inkább szuperistállót a helyi Ramos stúdió tervezte a profi lovaspóló-csillag, a világ legjobbjai közé sorolt Nacho Figueras számára.

Feltűnően korszerű és környezetbarát konstrukcióban gondolkodott, amikor lefestette álmai lovasotthonát Juan Ignacio Ramos építészmérnöknek, pontosabban ahogy ő fogalmazott: – "Praktikus és inspiráló helyet akartunk létrehozni, ami olyan, mint egy múzeum."

A feltűnőséget még úgy is sikerült elérni, hogy az öntött betonból felhúzott épület zökkenőmentesen illeszkedik természeti környezetébe, szabad szemmel alig észrevehető a messzi távolból. Pláne, ha éppenséggel békében legelésző lovak kötik le a figyelmünket, mert akkor eszünkbe sem jutna, hogy a patáik alatt micsoda formás betonmonstrum rejtőzik.

Az élményhez sokat ad a házon belül valóságos műalkotásnak tekinthető spirállépcső, a tükröződő medence, és a terasz jóvoltából a vendégek elé táruló pazar panoráma is.

Figueiras egyik kedvenc szpotja az istállón belül a nappalinak is felfogható tárolóhelyiség, ahol a nyergeket, a csizmákat, a sisakokat és az összes többi kelléket pakolta egybe, kiemelten kezelve természetesen a pályafutása során megnyert trófeáit.

Argentínában komoly hagyományai vannak a sportágnak, Buenos Aires környékén konkrétan két hatalmas lovaspólópálya működik. Az időjárás lehetővé teszi, hogy egész évben hódoljanak a szenvedélyüknek a játékosok.

Figueras kevésbé meglepő módon nagyon szeret itt lenni: – "Imádok a masszív háztetőmön ülni a barátaimmal, és közben beszélgetni, borozgatni."

Mit is mondhatnánk: szívesen csatlakoznánk mi is egy pohár borral a társasághoz, és végignéznénk a füvel borított ház tetején, ahogy a Pampák földjén nyugovóra tér a Nap.

Ez is érdekelhet:

Erről az öt különleges házról le sem tudjuk venni a szemünket

Egy látványos ház mindig elkapja a tekintetet, akár élőben, akár képeken nézegetjük. Ez alkalommal utóbbit tudjuk ajánlani.

(Fotók: Deezen)

iroda | ramos | | lovak | buenos aires

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom