Close
Legelésző lovakkal bámulhatjuk a naplementét ennek az argentin háznak a tetején

Legelésző lovakkal bámulhatjuk a naplementét ennek az argentin háznak a tetején

Klassz lehet lónak lenni Buenos Aires közelében, már amennyiben ebből a brutalista stílusú betonházból indulunk ki. Errefelé ugyanis egy fűvel borított épület tetején legelészve tölthetik el a napjaikat a paripák.

Nem éppen hétköznapi látvány ez a domboldalból kiálló spirállépcsős ház, melyet mesterséges tó és szépen megmunkált gyepszőnyeg ölel körbe a Pampákon. Utóbbi karbantartásában sokat segít az itt lakó mind a negyvennégy ló is.

A különös épületet, vagy inkább szuperistállót a helyi Ramos stúdió tervezte a profi lovaspóló-csillag, a világ legjobbjai közé sorolt Nacho Figueras számára.

Feltűnően korszerű és környezetbarát konstrukcióban gondolkodott, amikor lefestette álmai lovasotthonát Juan Ignacio Ramos építészmérnöknek, pontosabban ahogy ő fogalmazott: – “Praktikus és inspiráló helyet akartunk létrehozni, ami olyan, mint egy múzeum.”

A feltűnőséget még úgy is sikerült elérni, hogy az öntött betonból felhúzott épület zökkenőmentesen illeszkedik természeti környezetébe, szabad szemmel alig észrevehető a messzi távolból. Pláne, ha éppenséggel békében legelésző lovak kötik le a figyelmünket, mert akkor eszünkbe sem jutna, hogy a patáik alatt micsoda formás betonmonstrum rejtőzik.

Az élményhez sokat ad a házon belül valóságos műalkotásnak tekinthető spirállépcső, a tükröződő medence, és a terasz jóvoltából a vendégek elé táruló pazar panoráma is.

Figueiras egyik kedvenc szpotja az istállón belül a nappalinak is felfogható tárolóhelyiség, ahol a nyergeket, a csizmákat, a sisakokat és az összes többi kelléket pakolta egybe, kiemelten kezelve természetesen a pályafutása során megnyert trófeáit.

Argentínában komoly hagyományai vannak a sportágnak, Buenos Aires környékén konkrétan két hatalmas lovaspólópálya működik. Az időjárás lehetővé teszi, hogy egész évben hódoljanak a szenvedélyüknek a játékosok.

Figueras kevésbé meglepő módon nagyon szeret itt lenni: – “Imádok a masszív háztetőmön ülni a barátaimmal, és közben beszélgetni, borozgatni.”

Mit is mondhatnánk: szívesen csatlakoznánk mi is egy pohár borral a társasághoz, és végignéznénk a füvel borított ház tetején, ahogy a Pampák földjén nyugovóra tér a Nap.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Deezen)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom