Close
Bezárták a budapesti Szent István Bazilikát

Bezárták a budapesti Szent István Bazilikát

A koronavírus terjed a káplánok közt is, szünetel az istentiszteleti élet.

Erdő Péter bíboros közölte, hogy a Szent István Bazilika plébániáján szolgáló káplánok elkapták a vírust, valamint megerősítette, hogy a péntek hajnalban elhunyt Snell György esztergom-budapesti segédpüspöknek súlyos Covid-fertőzése volt.

Snell György halála miatt vizsgálták meg a plébánián szolgáló káplánokat, akiknek pozitív lett a tesztjük, így karantén alá kerültek a Szent István Bazilikán dolgozók. A bíboros szerint az istentiszteletek szüneteltetése

az egyetlen lehetőség arra, hogy kellő fertőtlenítés után, megfelelő idő elteltével, de még a nagyhét előtt újraindulhasson a liturgikus élet Budapest főtemplomában”.

Míg a fővárosi bazilikát lezárták, addig azért érkezik néhány biztató hír is: a fesztiválszervezők már lefoglalták Zamárdit a nyári Balaton Soundra, Horvátországban pedig március elsejétől kinyithatnak újra a teraszok.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

vallás | Bazilika | szent istván-bazilika | bíboros | járvány

FOLYTASD EZZEL

Rendhagyó kártyapartin mutatta be teljes programját a harmadik Liszt Ünnep

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram