Close
Bezárták a budapesti Szent István Bazilikát

Bezárták a budapesti Szent István Bazilikát

A koronavírus terjed a káplánok közt is, szünetel az istentiszteleti élet.

Erdő Péter bíboros közölte, hogy a Szent István Bazilika plébániáján szolgáló káplánok elkapták a vírust, valamint megerősítette, hogy a péntek hajnalban elhunyt Snell György esztergom-budapesti segédpüspöknek súlyos Covid-fertőzése volt.

Snell György halála miatt vizsgálták meg a plébánián szolgáló káplánokat, akiknek pozitív lett a tesztjük, így karantén alá kerültek a Szent István Bazilikán dolgozók. A bíboros szerint az istentiszteletek szüneteltetése

az egyetlen lehetőség arra, hogy kellő fertőtlenítés után, megfelelő idő elteltével, de még a nagyhét előtt újraindulhasson a liturgikus élet Budapest főtemplomában”.

Míg a fővárosi bazilikát lezárták, addig azért érkezik néhány biztató hír is: a fesztiválszervezők már lefoglalták Zamárdit a nyári Balaton Soundra, Horvátországban pedig március elsejétől kinyithatnak újra a teraszok.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Íme egy "csodaszer", ami megmentheti az emberiséget
Megtalálták az elveszett aranyvárost Egyiptomban
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom