Close
Bezárták a budapesti Szent István Bazilikát

Bezárták a budapesti Szent István Bazilikát

A koronavírus terjed a káplánok közt is, szünetel az istentiszteleti élet.

Erdő Péter bíboros közölte, hogy a Szent István Bazilika plébániáján szolgáló káplánok elkapták a vírust, valamint megerősítette, hogy a péntek hajnalban elhunyt Snell György esztergom-budapesti segédpüspöknek súlyos Covid-fertőzése volt.

Snell György halála miatt vizsgálták meg a plébánián szolgáló káplánokat, akiknek pozitív lett a tesztjük, így karantén alá kerültek a Szent István Bazilikán dolgozók. A bíboros szerint az istentiszteletek szüneteltetése

az egyetlen lehetőség arra, hogy kellő fertőtlenítés után, megfelelő idő elteltével, de még a nagyhét előtt újraindulhasson a liturgikus élet Budapest főtemplomában”.

Míg a fővárosi bazilikát lezárták, addig azért érkezik néhány biztató hír is: a fesztiválszervezők már lefoglalták Zamárdit a nyári Balaton Soundra, Horvátországban pedig március elsejétől kinyithatnak újra a teraszok.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

vírus | covid | budapest | vallás | bíboros

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram