Close
A fóbiások inkább messze kerüljék el ezt a koktélbárt

A fóbiások inkább messze kerüljék el ezt a koktélbárt

Sötét helyiségek és sejtelmes világítás mellett még ezer bogár és rengeteg tarantula borzolja a kedélyeket a kínai J Boroski koktélbárban.

Az Atelier XY stúdió által tervezett koktélbár hűen tükrözi a tulajdonosok rovarok iránti furcsa érdeklődését. A sanghaji francia negyedben ugyanis hátborzongató dizájnnal mutatkozott be a J Boroski, ahová már a bejutás is horrorfilmbe illő jeleneteket tartogat. Ahhoz ugyanis, hogy a vendégek belépjenek a koktélbárba, a forgalmas és zajos utcáról egy csendes, sötét lépcsőházon kell keresztülhaladni.

A recepció elérését követően a hely egyedi jellege szép lassan tárul a vendégek elé. A bár fő vendégterét egy tizenkét méter hosszú pult uralja, amely mögött bartenderek és mixerek sokasága készíti a különlegesebbnél különlegesebb koktélokat.

A borostyán árnyalatú fények mindeközben sejtelmesen világítják meg az üvegfalakat, amelyekben 1254 bogár látható.

Minden egyes üvegrácsban egy-egy rovar figyelhető meg, köztük negyvenkét thaiföldi fekete tarantula is. A vendégtérben vasfiókokat is elhelyeztek, amelyeket ha a vendégek kihúznak, további taxidermikus rovarmintákat tanulmányozhatnak.

Maga a koktélbár kialakítása azonban rendkívül elegáns. A homályos társalgó részekben a sötét bőrfotelek dominálnak, a kamarateremben pedig extravagáns eszközökkel, centrifugákkal és desztillációs gépek segítségével készítik az italokat a mixerek a különleges bánásmódot érdemlő, VIP-vendégek számára.

A bár sötét színpalettája beszivárog a mellékhelyiségekbe is, amelyeket szintén sötét árnyalatú burkolóanyagokkal borítottak, a helyiségek közepére pedig hosszú, fából készült kézmosókat telepítettek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

bár | sanghaj | koktélbár | pók | koktél

FOLYTASD EZZEL

Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

Egyszerű trükkök, amivel több fehérjét vihetsz be a szervezetedbe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram