Close
A fóbiások inkább messze kerüljék el ezt a koktélbárt

A fóbiások inkább messze kerüljék el ezt a koktélbárt

Sötét helyiségek és sejtelmes világítás mellett még ezer bogár és rengeteg tarantula borzolja a kedélyeket a kínai J Boroski koktélbárban.

Az Atelier XY stúdió által tervezett koktélbár hűen tükrözi a tulajdonosok rovarok iránti furcsa érdeklődését. A sanghaji francia negyedben ugyanis hátborzongató dizájnnal mutatkozott be a J Boroski, ahová már a bejutás is horrorfilmbe illő jeleneteket tartogat. Ahhoz ugyanis, hogy a vendégek belépjenek a koktélbárba, a forgalmas és zajos utcáról egy csendes, sötét lépcsőházon kell keresztülhaladni.

A recepció elérését követően a hely egyedi jellege szép lassan tárul a vendégek elé. A bár fő vendégterét egy tizenkét méter hosszú pult uralja, amely mögött bartenderek és mixerek sokasága készíti a különlegesebbnél különlegesebb koktélokat.

A borostyán árnyalatú fények mindeközben sejtelmesen világítják meg az üvegfalakat, amelyekben 1254 bogár látható.

Minden egyes üvegrácsban egy-egy rovar figyelhető meg, köztük negyvenkét thaiföldi fekete tarantula is. A vendégtérben vasfiókokat is elhelyeztek, amelyeket ha a vendégek kihúznak, további taxidermikus rovarmintákat tanulmányozhatnak.

Maga a koktélbár kialakítása azonban rendkívül elegáns. A homályos társalgó részekben a sötét bőrfotelek dominálnak, a kamarateremben pedig extravagáns eszközökkel, centrifugákkal és desztillációs gépek segítségével készítik az italokat a mixerek a különleges bánásmódot érdemlő, VIP-vendégek számára.

A bár sötét színpalettája beszivárog a mellékhelyiségekbe is, amelyeket szintén sötét árnyalatú burkolóanyagokkal borítottak, a helyiségek közepére pedig hosszú, fából készült kézmosókat telepítettek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

tematikus | rovar | Bogár | bogarak | kína

FOLYTASD EZZEL

Tényleg finomabb a bor, ha a nyaraláson korytolgatod? Hamarosan kiderülhet

Hatalmasat bukott Gordon Ramsay

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom