Close
Ötletes módszerrel leckéztetik meg a szemetelő turistákat Thaiföldön

Ötletes módszerrel leckéztetik meg a szemetelő turistákat Thaiföldön

Szokatlan akció, de remélhetőleg hatásos lesz. 

Bangkoktól mintegy százötven kilométerre található az UNESCO Világörökségéhez tartozó Khao Yai Nemzeti Park, ahol az utóbbi időben a látogatók egy része felelőtlenül viselkedik. Rengeteg szemetet hagynak maguk után, ezért a park vezetése kénytelen volt valamilyen elrettentő akciót kitalálni, hogy felhívja a figyelmet a környezet megóvására, és eltántorítsa a turistákat a szemeteléstől.

Sikerült: a személyzet összeszedi a főként műanyag palackokat és csipszes zacskókat tartalmazó szemetet, szépen becsomagolja, majd postára adja, és visszaküldeti a tulajdonosának.

Egyfajta nyomatékosításként még egy kis kártyát is mellékelnek az ajándékcsomaghoz, melyen ez áll: “Néhány holmiját a Khao Yai Nemzeti Parkban felejtette.”

A megleckéztetésre szánt akció mögött Varawut Silpa-archa, Thaiföld környezetvédelmi minisztere áll, aki néhány nappal ezelőtt egy Facebook-bejegyzésben emlékeztette az embereket arra, hogy távozáskor vigyék magukkal a szemetet, hiszen azok káros hatással lehetnek az élelmet kereső állatokra. Amennyiben nem teszik meg, ők összeszedik az általuk széthagyott hulladékot, becsomagolják egy dobozba, majd afféle szuvenírként utánuk küldik. A miniszter ismertette a környezetet károsító cselekedetekkel kapcsolatos jogsértések következményeit is, aminek értelmében a szabálytalankodók öt év börtönt vagy tizenhatezer dolláros bírságot is kaphatnak. Vagy akár mindkettőt.

A Khao Yai Nemzeti Parkot a koronavírus-járvány kitörésekor be kellett zárni, ám július 1-jén korlátozott számú látogató beengedésével ismét megnyitották. A Bangkok Post írta meg, hogy a belépésnél testhőmérsékletet mérnek, a park területén kötelező a maszkviselés, illetve a barangoló állatok számának megnövekedése miatt sebességkorlátozást is bevezettek.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Korlátozások és nagy remények: Így indul az idei síszezon Európában
Borzalmas a járványhelyzet Kárpátalján, a legszigorúbb besorolás jön a régióban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom