Thaiföldön kész tervvel álltak elő egy esetleges őszi vakációhoz

Ha már az év nagy részében le kellett mondanunk a külföldre utazásról, Thaiföld jóvoltából van némi remény egy kis kárpótlásra.

Persze rengeteg minden függ majd az ottani – és természetesen a magyarországi – állapotoktól, intézkedésektől, de az ország turisztikai miniszterének bejelentése értelmében október 1-től Thaiföld készen állna a külföldről érkezők fogadására.

A Phiphat Ratchakitprakarn által ismertetett program egyik feltételeként a turistáknak legalább néhány hetet el kell tölteniük az országban és csupán a kijelölt helyeken tartózkodhatnak.

Afféle kísérleti modellként erre Phuket szigetét használnák, amennyiben a rendszer sikeresen működik, kiterjesztik Thaiföld egyéb területeire.

Az újonnan érkezőkre szokás szerint tizennégy napos karantén várna, amit kényelmes körülmények között egy üdülőhelyen töltenének el. A koronavítus-tesztet az érkezéskor és a távozáskor is meg kell csináltatniuk a beutazóknak.

Egy-két kilométeres zónákra osztanák fel a kijlelölt területeket, amelyeken három-négy olyan resort található, ahol pihenhetnek a vendégek. Ilyen lenne például Patong strandja. Ezeken a helyeken a szállodák, éttermek, szórakozóhelyek személyzetét is rendszeresen tesztelnék. A miniszter szerint viszont, aki Phuketen kívül máshová is utazna, arra plusz hét nap karantén és egy harmadik Covid–19-teszt vár.

A kormány jóváhagyta a tervezetet, a következő és utolsó (?) lépés pedig a helyi lakosok jóváhagyásától függ – utóbbi valamikor szeptember első napjaiban történhet meg.

A világjárvány az ország GDP-jének tizenöt százalékát kitermelő idegenforgalmat alaposan megtépázta, az elmúlt hónapokban olyan népszerű üdülőhelyek, mint például Phuket vagy Koh Samui gyakorlatilag látogatók nélkül maradtak.

Ez is érdekelhet:

Ebben a fantaszikus üvegpavilonban találnak nyugalomra a thaiföldiek

Tükrözi az égboltot, a sziklákat, az óceánt, és tökéletesen megfigyelhető az élet körforgására utaló nap mozgása is az ébredéstől a lenyugvásig.

(Forrás: CNN, fotók: Pixabay)

üdülés | thaiföld | tengerpart | covid-19 | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom