Close
Thaiföldön kész tervvel álltak elő egy esetleges őszi vakációhoz

Thaiföldön kész tervvel álltak elő egy esetleges őszi vakációhoz

Ha már az év nagy részében le kellett mondanunk a külföldre utazásról, Thaiföld jóvoltából van némi remény egy kis kárpótlásra.

Persze rengeteg minden függ majd az ottani – és természetesen a magyarországi – állapotoktól, intézkedésektől, de az ország turisztikai miniszterének bejelentése értelmében október 1-től Thaiföld készen állna a külföldről érkezők fogadására.

A Phiphat Ratchakitprakarn által ismertetett program egyik feltételeként a turistáknak legalább néhány hetet el kell tölteniük az országban és csupán a kijelölt helyeken tartózkodhatnak.

Afféle kísérleti modellként erre Phuket szigetét használnák, amennyiben a rendszer sikeresen működik, kiterjesztik Thaiföld egyéb területeire.

Az újonnan érkezőkre szokás szerint tizennégy napos karantén várna, amit kényelmes körülmények között egy üdülőhelyen töltenének el. A koronavítus-tesztet az érkezéskor és a távozáskor is meg kell csináltatniuk a beutazóknak.

Egy-két kilométeres zónákra osztanák fel a kijlelölt területeket, amelyeken három-négy olyan resort található, ahol pihenhetnek a vendégek. Ilyen lenne például Patong strandja. Ezeken a helyeken a szállodák, éttermek, szórakozóhelyek személyzetét is rendszeresen tesztelnék. A miniszter szerint viszont, aki Phuketen kívül máshová is utazna, arra plusz hét nap karantén és egy harmadik Covid–19-teszt vár.

A kormány jóváhagyta a tervezetet, a következő és utolsó (?) lépés pedig a helyi lakosok jóváhagyásától függ – utóbbi valamikor szeptember első napjaiban történhet meg.

A világjárvány az ország GDP-jének tizenöt százalékát kitermelő idegenforgalmat alaposan megtépázta, az elmúlt hónapokban olyan népszerű üdülőhelyek, mint például Phuket vagy Koh Samui gyakorlatilag látogatók nélkül maradtak.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Pixabay)

covid-19 | thaiföld | beutazás | fogadás | tengerpart

FOLYTASD EZZEL

Óriási papírmasépatkány parádézott végig Velencében: megkezdődött a karnevál!

Ezért tedd be a cipődet a szálloda széfjébe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram