Close
Thaiföldön még fizetnének is érte, hogy Bangkok és Phuket helyett máshová menjenek az emberek

Thaiföldön még fizetnének is érte, hogy Bangkok és Phuket helyett máshová menjenek az emberek

Thaiföld évek óta a legnépszerűbb úti célok közé tartozik, a gond csak az, hogy mindenki ugyanazt a pár helyet célozza meg az országon belül. Legfőbb ideje lenne felfedezni a többi részét is.

Egészen elképesztő,  mennyi turista járt Thaiföldön az elmúlt években. Ha a tavalyi adatokat vesszük alapul, nagyjából 38 millió látogató özönlött az országba, idén pedig több mint 40 millió emberre számítanak. A főváros Bangkok sorozatban harmadszor nyerte már el a világ leglátogatottabb városa címet, hiszen csak oda 20 millióan érkeztek 2018-ban. Ennek tükrében nem is csoda, hogy a Koh Phi Phi Leh szigeten található öblöt – Maya Bay – a tavalyi év végén le kellett zárni a turisták előtt; a tömeg veszélyeztette az öböl élővilágát, különösen a korallokat.

Ha akad tehát olyan pontja a földnek, ahol megfigyelhetők az elturistásodás következményei, akkor az Thaiföld.

A helyi képviselők szerint az jelenthetné a megoldást, ha sikerülne rávenni az embereket, hogy ne csak a legfelkapottabb helyeket (mint például Phuket és Pattaya) keressék fel, hanem az ország rejtettebb kincseit is. Mindezért cserébe még fizetni is hajlandóak.

A belföldi turizmus fellendítése érdekében a thai kormány már el is különített egy 135 millió forintnak megfelelő összeget, amelyet egy különleges program keretein belül osztanának szét. A terv az, hogy minden résztvevő 1500 bahtot (13 500 forint) kapna egy elektronikus rendszeren keresztül, amelyet aztán a projektben ajánlott vidéki régiókban, kisebb településeken költhetne el. A kormány az intézkedéstől azt reméli, segít fellendíteni az ottani gazdaságot, ami jelenleg az aszály miatt szenved.

A mi szempontunkból a dolog szépséghibája, hogy a programban csak thai állampolgárok vehetnek részt, a képviselők reményei szerint legalább tízmillióan jelentkeznek majd. Arról tehát egyelőre még nincs szó, hogy az országba özönlő turistáknak is fizetnének, ám ettől függetlenül még érdemes ellátogatni Thaiföldre, vagy Délkelet-Ázsia egy másik pontjára.

Máris adunk pár tippet:

(Képek: Getty Images)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom