Close
Ezek Délkelet-Ázsia rejtett kincsei

Ezek Délkelet-Ázsia rejtett kincsei

Délkelet-Ázsiában egy helyen találkozhatunk az egzotikus kultúrával, káprázatos történelmi nevezetességekkel és lenyűgöző természeti kincsekkel is. Mutatunk belőle párat!

Angkor templomai, Kambodzsa

A kambodzsai Siem Reap városától északra találhatók Angkor romjai.

A területét a 20. században tisztították meg az őserdőtől, ahol több száz templom és szentély áll, közöttük a világ egyik legnagyobb vallási épülete, Angkorvat, amely a 9. és 15. század közt épült, a Khmer Birodalom fénykorában. 1992-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.

Tubbataha zátony, Fülöp szigetek

A Tubbataha zátony, Puerto Princesa városától délkeletre található, a Palawan szigeten. Kezdő és profi búvárok paradicsoma, hisz a Tubbataha korallzátony számos hal- és növényfaj otthona.

Tubbataha menedékül szolgál a vándorló szula és a fregatt madaraknak, valamint a cséreknek is. A terület ugyancsak a világörökség része.

Vigan, Fülöp szigetek

Nincs még város Délkelet-Ázsiában, mely hűbben ábrázolhatná az európai gyarmatosítást, mint Vigan.

Nagyon jó állapotban megmaradt spanyol koloniális település, macskaköves utcákkal, hangulatos építészettel, mely az ázsiai építkezési stílushoz is alkalmazkodott.

Csiangmaj, Thaiföld

Csiangmaji Thaiföld második legnagyobb városa Bangkok után.

Csiangmaj szinte mindenből mutat valamit, amiért Délkelet-Ázsia a világ egyik legszerethetőbb helye.

Gyönyörű buddhista templomokat és az éjszakai piac végeláthatatlan kínálatát semmiképp sem szabad kihagyni, ha ott járunk.

Luangprabang, Laosz

Luangprabang az egykori Laoszi Királyság fővárosa. A Mekong és Nam Khan folyók találkozásánál fekvő város számtalan buddhista templommal és kolostorral rendelkezik.

A közelben sok vízesés található, némelyiknél az elefánton való utazást is kipróbálhatjuk. A város főutcájának végén működik az éjszakai piac, ahol az ínyencek megízlelhetik a rántott Mekong folyói moszatot, ami egy helyi különlegesség.

Sapa, Vietnám

Észak-Vietnám egyik legcsodálatosabb helyszíne Sapa, ahol azonnal rabul ejt a végeláthatatlan rizsföldek látványa.

A legjobb időszak Sapa felfedező túrájára a tavaszi hónapok, amikor már nincs hideg és köd, a rizsföldek pedig zöld köntösbe bújnak.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

thaiföld | Sapa | dél-kelet ázsia | vietnam | kambodzsa

FOLYTASD EZZEL

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

A világ legrégebbi városai a történelem esszenciái

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram