Close
Ebben a fantaszikus üvegpavilonban találnak nyugalomra a thaiföldiek

Ebben a fantaszikus üvegpavilonban találnak nyugalomra a thaiföldiek

Messziről nézve egy tengerparton álló hatalmas tükördoboznak tűnik ez a művészeti alkotás.

A Walllasia által készített kortárs installáció a 2018-as Thaiföldi Biennáléra készült Krabi tartományban.

A Nang Beach-en felhúzott ötven négyzetméteres építmény a No Sunrise No Sunset nevet kapta és az alkotók elképzelései szerint a tér fizikalitását és az élet spirituális aspektusait ötvözi.

A teljes egészében tükrökkel befedett pavilon a tengerparti sziklák mögé elbújva várja azokat a helyieket és turistákat, akik kiaszakadva a közeli nagyváros hektikus pillanataiból, inkább csendes, békés környezetre vágynak.

Odabent egy partnerére türelmesen várakozó, otthonát elhagyó és az igazságot kereső asszonyt ábrázoló szobor áll – Yai Sa a szerelem és a várakozás szimbólumaként értelmezhető.

A életközpontú projekt az egyetemes igazság és az elképzelt világ közötti párhuzamot reprezentálja, kapcsolatot teremt a belső és a külső tér között. Maga az alkotás tükrözi az égboltot, a sziklákat, az óceánt, és tökéletesen megfigyelhető az élet körforgására utaló nap mozgása is az ébredéstől a lenyugvásig.

Persze nem csupán a szobor jelenti az alumíniumkonténer enteriőrjét, hanem a szeretethez köthető graffitik és rajzok díszítik az installáció belsejét.

A Thaiföldi Biennáléra több mint ötven hazai és nemzetközi alkotó érkezik Krabiba, hogy művészetükkel kidekorálják a tájképet. A meghívottak ilyenkor tengerparton, barlangokban, erdőkben vagy közúton helyezik el műveiket.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Worldarchitecture.com)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom