Close
Ebben a fantaszikus üvegpavilonban találnak nyugalomra a thaiföldiek

Ebben a fantaszikus üvegpavilonban találnak nyugalomra a thaiföldiek

Messziről nézve egy tengerparton álló hatalmas tükördoboznak tűnik ez a művészeti alkotás.

A Walllasia által készített kortárs installáció a 2018-as Thaiföldi Biennáléra készült Krabi tartományban.

A Nang Beach-en felhúzott ötven négyzetméteres építmény a No Sunrise No Sunset nevet kapta és az alkotók elképzelései szerint a tér fizikalitását és az élet spirituális aspektusait ötvözi.

A teljes egészében tükrökkel befedett pavilon a tengerparti sziklák mögé elbújva várja azokat a helyieket és turistákat, akik kiaszakadva a közeli nagyváros hektikus pillanataiból, inkább csendes, békés környezetre vágynak.

Odabent egy partnerére türelmesen várakozó, otthonát elhagyó és az igazságot kereső asszonyt ábrázoló szobor áll – Yai Sa a szerelem és a várakozás szimbólumaként értelmezhető.

A életközpontú projekt az egyetemes igazság és az elképzelt világ közötti párhuzamot reprezentálja, kapcsolatot teremt a belső és a külső tér között. Maga az alkotás tükrözi az égboltot, a sziklákat, az óceánt, és tökéletesen megfigyelhető az élet körforgására utaló nap mozgása is az ébredéstől a lenyugvásig.

Persze nem csupán a szobor jelenti az alumíniumkonténer enteriőrjét, hanem a szeretethez köthető graffitik és rajzok díszítik az installáció belsejét.

A Thaiföldi Biennáléra több mint ötven hazai és nemzetközi alkotó érkezik Krabiba, hogy művészetükkel kidekorálják a tájképet. A meghívottak ilyenkor tengerparton, barlangokban, erdőkben vagy közúton helyezik el műveiket.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Worldarchitecture.com)

spirituális | épület | graffiti | installác | béke

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram