Close
Ebben a fantaszikus üvegpavilonban találnak nyugalomra a thaiföldiek

Ebben a fantaszikus üvegpavilonban találnak nyugalomra a thaiföldiek

Messziről nézve egy tengerparton álló hatalmas tükördoboznak tűnik ez a művészeti alkotás.

A Walllasia által készített kortárs installáció a 2018-as Thaiföldi Biennáléra készült Krabi tartományban.

A Nang Beach-en felhúzott ötven négyzetméteres építmény a No Sunrise No Sunset nevet kapta és az alkotók elképzelései szerint a tér fizikalitását és az élet spirituális aspektusait ötvözi.

A teljes egészében tükrökkel befedett pavilon a tengerparti sziklák mögé elbújva várja azokat a helyieket és turistákat, akik kiaszakadva a közeli nagyváros hektikus pillanataiból, inkább csendes, békés környezetre vágynak.

Odabent egy partnerére türelmesen várakozó, otthonát elhagyó és az igazságot kereső asszonyt ábrázoló szobor áll – Yai Sa a szerelem és a várakozás szimbólumaként értelmezhető.

A életközpontú projekt az egyetemes igazság és az elképzelt világ közötti párhuzamot reprezentálja, kapcsolatot teremt a belső és a külső tér között. Maga az alkotás tükrözi az égboltot, a sziklákat, az óceánt, és tökéletesen megfigyelhető az élet körforgására utaló nap mozgása is az ébredéstől a lenyugvásig.

Persze nem csupán a szobor jelenti az alumíniumkonténer enteriőrjét, hanem a szeretethez köthető graffitik és rajzok díszítik az installáció belsejét.

A Thaiföldi Biennáléra több mint ötven hazai és nemzetközi alkotó érkezik Krabiba, hogy művészetükkel kidekorálják a tájképet. A meghívottak ilyenkor tengerparton, barlangokban, erdőkben vagy közúton helyezik el műveiket.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Worldarchitecture.com)

No Sunrise No Sunset | graffiti | ház | szobor | béke

FOLYTASD EZZEL

A jövő héten Budapest lesz Európa egyik legvonzóbb kortárs képzőművészeti találkozóhelye

Tökélyre vitte a flamingószínt ez a pazar görög lakás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom