Close
Ennél a három koktélbárnál aligha mutathatunk impozánsabbat

Ennél a három koktélbárnál aligha mutathatunk impozánsabbat

Nem újdonság, ha azt mondjuk, a világ top bárjai sokszor nemcsak profizmusban járnak az élen, hanem dizájnban is. Tendenciát, divatirányokat nem lehet egyértelműen ráaggatni egy-egy kontinensre, netán országra, városra, de a távol-keleti metropoliszok sokszor rálicitálnak az európai sokszínűségre, amerikai megalomániára is. Két szingapúri és egy hongkongi bárt mutatunk, hogy legalább vizuálisan megtapasztalhassuk azt az eleganciát, amit képviselnek. 

The Old Man, Hongkong

Egyáltalán nem véletlen, hogy egy ismerős mozaikkép figyeli a vendégeket a bár oltárjáról, ami szoros összefüggésben áll a hongkongi bár névadásával. Hát persze, hogy Ernest Hemingway és Az öreg halász és a tenger volt a fő inspiráció, hiszen tudjuk, hogy az amerikai író nemcsak a tollat forgatta jól, hanem előszeretettel pörgette a poharat is – főleg, ha koktél volt benne. Nemcsak Kubában itta a daiquirit, akárhol járt a világban, a bárpultoknál érezte magát a legjobban, egy helyi italkülönlegesség és a többi kocsmázó társaságában. Így lett ő a kifinomult bár védőszentje és névadója is.

Mondhatnánk, hogy kizárólag Hemingway kedvenceit kínálják bartendereik, de ez nem így van, a modern koktéliskola niche komponenseit felhasználva kreálnak izgalmas és egyedülálló italokat.

Azért fantázianevükben a Nobel-díjas író műveit követik. Céklaecet, curryvel infúzált gin, hagymahamu, kólapárlat – csak néhány hívószó az italokhoz.

Az enteriőr megjeleníti Kuba vibrálását, mégis decensen elegáns, ahogy a dzsungelminta és a sárgaréz találkozik. Úgy igazodik a trendekhez, hogy közben megőrzi egyediségét is.

Atlas Bar, Szingapúr

Nem titkoltan New York-i mintára épült a szingapúri Parkview Square, a 2002-ben elkészült monumentális art deco felhőkarcoló. Lobbyja maga a megtestesült elegancia, F. Scott Fitzgerald sem álmodhatott volna szebbet a Nagy Gatsby-be (hoppá, Hemingway után még egy elveszett generációs áthajlás). Az Atlas a tizenöt méteres belmagasság minden adottságát kihasználja, építettek például egy három emelet magas gintornyot, melyben több mint ezerháromszáz-féle gint tartanak, meglovagolva a szesz modern reneszánszát. Egy Juniper Society nevű zárt ginklubot is üzemeltetnek.

A pezsgő- és champagne-választék sem utolsó, a legjobb pincék játékos és komolyabb buborékosait mind begyűjtötték, és örömmel töltik poharaikba.

A nagy sajtószenzációt keltő Shipwreck Champagne is kapható, amelyből körülbelül háromezer palack maradt remek állapotban egy hajóroncsban, 1907-ből.

Elég csak annyit mondanunk, hogy a Titanicon is felszolgáltak az italból.

Szinte felsorolni sem lehetne, hogy italszelekciójuk, szaktudásuk és enteriőrjük micsoda nemzetközi díjakat kapott már, a Michelin Guide legutóbb kiemelkedő mocktailválasztékuk miatt méltatta az Atlast.

Jigger & Pony, Szingapúr

Klasszikus bárkellékekről kapta a nevét a szingapúri koktélszalon, amely szintén előkelő tagja a 2019-es ötven legjobb ázsiai bárnak. Egyszerre árasztja Hollywood fénykorának hangulatát, berémlik a Mullholland Drive, egy pár James Bond-film, de még Edward Hopper festményei is eszünkbe jutnak az enteriőrről. A Jigger & Ponyban persze sokkal vidámabb arcok ülnek a bársonyszékekben.

Signature koktéljaikhoz olyan csodás összetevőket használnak, mint a perilla, a calamansi citrus, a narancsvirág-kaviár, a yuzulekvár, az orchidealikőr és a szárított cseresznyefavirág.

Csinos és ízletes falatokat is kínálnak, és az elegancia ellenére inkább a városi kreatívok, gurmék törzshelye, mintsem a felső tízezeré vagy vagyonos utazóké.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Atlas Bar, Jigger & Pony, The Old Man)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom