Bízzuk szakemberre a padlásfeljáró beépítését

A padlás mindig is egy izgalmas helynek számított, ami nagyon sokféle kincset rejthet. Az oda való feljutás viszont nem mindig egyszerű, ha nem történt meg egy praktikus padlásfeljáró beépítése. Eltekintve attól, hogy mit tárolunk odafent, a lényeg az, hogy a feljutás legyen egyszerű és akadálymentes, tehát mindenképp fontosnak számít egy olyan padlásfeljáró beépítése, ami használaton kívül nem foglal el helyet az élettérből, mégis masszív és biztonságos, amikor szükség van rá.

Padlásfeljáró beépítése házilag? Nem biztos, hogy jó ötlet

Persze a megfelelő szakértelemmel minden kivitelezhető, de készüljünk fel, hogy komoly kihívással kell szembenéznünk, ha saját kezűleg vágunk bele a dologba. Könnyebb dolgunk van, ha a régi padlásfeljárót szeretnénk lecserélni egy új változatra. Ekkor csak le kell csavarozni a lépcsőt és el kell távolítani a tokot, majd felszerelni a helyére az új változatot.

Ha viszont előzőleg még nem volt kialakított feljáró, akkor a padlásfeljáró beépítése a nyílás kialakításával kezdődik. Ha ez megvan, akkor kétemberes feladat következik, mégpedig a lépcső beépítése, amit fentről kell behelyezni, majd ékekkel biztosítani. A teljes szerkezetet 90 fokos szögben kell beállítani keresztgerendák segítségével, amit az ékek között helyezünk el. Következhet a csavarok rögzítése a lépcső keret bélésfalához mindegyik hosszanti oldalon. Ha betonfödémmel van dolgunk, akkor fontos az előfúrás, amibe dübeleket kell elhelyeznünk. Méretre vágásra is szükség lesz, amibe bele kell számolni a padló esetleges egyenetlenségét is, ezért levágás előtt le kell mérni a lépcső mindkét oldalát, ahol találkozik a padlóval.

A FAKRO kínálatában nagyon sokféle változat közül lehet választani hőszigetelt, energiatakarékos és tűzgátló kivitelben is, fém vagy fa létraszárral egyaránt.

Tetőablak beépítés saját kezűleg

Ezt is szakemberre kéne bízni, de aki elég önbizalmat érez magában ezzel kapcsolatban, az belevághat a dologba. Szintén egyszerűbb dolgunk lesz a tetőtéri ablak beépítése során, ha a régit cseréljük, mert akkor a méret már adott és a nyílás kialakításával sem kell bajlódni. Ugyanakkor figyelembe kell vennünk, hogy cserép, cserepes lemez vagy bitumen zsindellyel van-e dolgunk, mert mindhárom esetben másként kell eljárnunk. Talán a bitumen esetében van a legkönnyebb dolgunk az egyszerű megmunkálhatóság miatt.

A nyílás kialakítása után érdemes a lécközöket is cserepesléccel kitölteni, mert ez hozzájárul a jobb hang- és hőszigeteléshez. Ezt követi a tetőfólia pótlása és keretre tűzése, majd a sarkok kiragasztása, a szélzáró tetőablak beépítés érdekében. Ez a lépést sokan, sokszor kihagyják, mivel nem számít előírásnak a gyártók szerint sem, viszont biztos, ami biztos alapon ezzel megelőzhető a sarkok penészedése. A behelyezést követi a precíz illesztés a megfelelő záródás érdekében. Külső páraáteresztő fóliagallérra is szükség lesz és páraelvezető gallérra is az ablak fölött. A burkoló keret felhelyezésével megoldottnak tekinthető a csapadék elvezetése. Végezetül a tetőfedő anyag pontos méretre vágásával befejezettnek tekinthető a tetőtéri ablak beépítése.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Egy tökéletes helyszín Budapest felett a társas kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom