A teljes koncepcióban és minden apró részletben megtapasztalhatjuk a változást a logótól kezdve az enteriőrön át a menü választékáig.
Az Erzsébet tér látványát az óriáskerék határozza meg, amely a Kempinski Hotel Corvinus Budapest földszintjén található Blue Fox The Bar teraszán ülve és a bár asztalai mellől is lenyűgöző.
Ez a „panoráma” jelenik meg a bár új logójában, jelezve az egyedi lokációt a magyar főváros szívében.
A kerék, mint szimbólum, azonban többet is takar, olyan körforgást, vagyis életciklust, amely a bár kínálatát is meghatározza.
A menülap az ételekkel kezdődik, majd a pezsgők, borok, párlatok következnek, a koktélokat pedig önálló, kilenc tételből álló signature menü tartalmazza. Az élet és a természet körforgására épülő koktéllap három eleme a mag stádiumát mutatja meg, másik három a virágot, az utolsó hármasban pedig a termés jelenik meg valamilyen gyümölcs vagy zöldség formájában.
– A ’life cycle’ koktélok mellett megtaláljuk kedves ismerőseinket is, vagyis közkedvelt ízeket, alapanyagokat, ezek adják a klasszikus koktélok DNS-ét, melyeket Blue Fox-stílusban alkot újra a csapat a Basil Smashtól kezdve a Martiniken át az Old Fashioned-ig. A spirit-szekció is kibővült, különösen hangsúlyos az agave alapú tequila és mezcal kínálat, a közeljövő új nagy trendje a bárkultúrában. A párlatok mellett egy-egy híres koktél története is szerepel, inspirálva a vendéget arra, hogy kóstolja meg például Hemingway kedvencét, a Daiquirit bármelyik rumból – mondja Molnár Balázs, Creative Beverage Director.
A Blue Fox bárkonyhájában olyan fogások készülnek, melyek egy lazább vacsorának is beillenek. Ugyanakkor egyszerűbb, komfortosabb ízek kerülnek a tányérra a burgerektől kezdve a tacón át a steakig, melyeket a világ bármely pontján szívesen fogyaszt a vendég, ha beül egy hotelbárba. Péntek és szombat esténként zenei programok is várják a közönséget, változatos DJ-szettek vokálos vagy hangszeres kísérettel a miniszínpadon, illetve a keverőpult mögött.
(Fotók: Blue Fox The Bar)
bár | arculat | Blue Fox The Bar | budapest | menü
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!