Close
Újjáépítették a BMW egyetlen példányban létező kabrióját

Újjáépítették a BMW egyetlen példányban létező kabrióját

1967 óta nem volt ilyen formában.

Mintha kicsit furcsa lenne ez az autó: BMW-s stílusjegyei vannak, de valahogy mégse olyan igazán BMW-s. Ez nem véletlen: a ma már elfeledett Glas autógyártó számára rajzolta az olasz Pietro Frua eredetileg kupéként, aztán amikor a Glas a BMW alá került, elkészült a kabrió változat is, amely megkapta az akkori 02-es sorozat vesemaszkját és jellegzetes lámpáit.

1967-ben két darab készült az 1600 GT-ből, egy maradt fenn belőle – persze nem a képeken látható állapotban. A BMW Group Classic szakembereinek és gyakornokainak köszönhető, hogy ma ismét teljesen újszerűként tündököl – ötvenegy évvel a gyártása után.

(Fotók: BMW)

felújítás | kabrió | bmw | restaurálás | bmw 1600 gt

FOLYTASD EZZEL

Az Orient expressz tengerre száll, hogy megidézze a körutazások aranykorát

Ritkán találni ilyen hibátlan Ferrarit a pajtában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram