Close
Újjáépítették a BMW egyetlen példányban létező kabrióját

Újjáépítették a BMW egyetlen példányban létező kabrióját

1967 óta nem volt ilyen formában.

Mintha kicsit furcsa lenne ez az autó: BMW-s stílusjegyei vannak, de valahogy mégse olyan igazán BMW-s. Ez nem véletlen: a ma már elfeledett Glas autógyártó számára rajzolta az olasz Pietro Frua eredetileg kupéként, aztán amikor a Glas a BMW alá került, elkészült a kabrió változat is, amely megkapta az akkori 02-es sorozat vesemaszkját és jellegzetes lámpáit.

1967-ben két darab készült az 1600 GT-ből, egy maradt fenn belőle – persze nem a képeken látható állapotban. A BMW Group Classic szakembereinek és gyakornokainak köszönhető, hogy ma ismét teljesen újszerűként tündököl – ötvenegy évvel a gyártása után.

(Fotók: BMW)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom