Close
BMW i8-asom van. Ilyen házban szeretnék élni

BMW i8-asom van. Ilyen házban szeretnék élni

Így hangzott el a megrendelői igény, a belsőépítész pedig remekelt: ízlésesen idézte meg az autó vagány, futurisztikus stílusát.

Merész lakásbelsővel rukkolt elő a nyíregyházi Designbox csapata: egy megrendelő kérésére a BMW i8-as formavilágát idéző otthont tervezett.

A meglévő kertes ház már

„egy romhalmaz volt, abból kellett megálmodni ezt a lakást”

– fogalmazott  Sándorfi Zsolt ügyvezető tulajdonos. A régi ismeretség okán a megrendelő nem kertelt: azt mondta, vagy legyen nagyon erős a terv, vagy inkább engedjék el az egészet. Sándorfiék pedig felvették a kesztyűt.

Bár a BMW-lakás ötlete „szokatlan kérés” volt, annyira mégsem lepődtek meg. Előfordulnak hasonló kérések, például a gyerekszobában sokszor szeretnének viszontlátni valamit, ami kapcsolódik a gyerek hobbijához, Sándorfi emlékszik kajakos tematikára, és „egy ferraris szobabelső-ötletre” is.

Az i8-as otthon „kihívás volt, az volt a kérdés, hogyan lehet egy bútorba beletervezni az i8-as előremutató belvilágát”. Segített, hogy Sándorfi eredeti szakmája bútorasztalos, a cég pedig elsősorban fürdőszoba- és konyhabútorokat tervező családi vállalkozásként indult. 1995-ben hárman terveztek egy 35 m²-es műhelyben, hat évre rá már húsz szakember dolgozott 2000 m²-en, azóta – több mint tíz éve – pedig már saját bemutatótermük van.

Az BMW-otthon bútorait is Sándorfi tervezte, és a Designbox gyártotta le.

Visszaköszönnek a kocsiban is meglévő húzott ívek, a formavilág mellett pedig a LED-világítás kapott komoly szerepet, ez utóbbinak „erőteljesen jelen kellett lennie”.

A megrendelőnél „teljesen betaláltak” az ötletek,

„gyakorlatilag az első látványtervet valósítottuk meg”

a mintegy 150 m²-es házban. Bár árat nem lőttek be előre, az extra dizájn nem jelentett extra költségeket, „nem tükrözi például az i8-as árszínvonalát”, egyszerűen másképp terveztek, mintha adott stílusokkal operáltak volna.

Ahhoz képest, hogy a ház átalakítása műszaki, gépészeti feladatokkal is járt, meglepően gyorsan haladt a munka: a felkérés után másfél hónappal megszülettek az első tervek, majd az árajánlatok bekérése, és a kivitelezés után kész is lett a lakás, összesen mintegy fél év alatt.

A BMW-lakás teljesen egyedi, mindenesetre

„akik eddig látták, elszédültek tőle.”

Éppen ezért a Designbox kitette a honlapjára és a Facebook-oldalára is, hogy megismerjék a potenciális megrendelők.

Sőt, a lakásról egy videó is készült, úgyhogy könnyen lehet, hogy autós házhoz méltóan távoli vidékekre száguld majd ennek a lakásnak a híre. Nem is volna meglepő, miután Sándorfi dolgozott már Norvégiában is, és országszerte vannak megrendelései. Ki tudja, talán épül majd Maserati-villa, vagy egy Jaguar-legénylakás is.

A képeket Palkó György épületfotós készítette, akiről korábban a Roadster is írt cikket.

Ez is érdekelhet:

belsőépítészet | otthon | bmw | lakás | dizájn

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram