Close
BMW i8-asom van. Ilyen házban szeretnék élni

BMW i8-asom van. Ilyen házban szeretnék élni

Így hangzott el a megrendelői igény, a belsőépítész pedig remekelt: ízlésesen idézte meg az autó vagány, futurisztikus stílusát.

Merész lakásbelsővel rukkolt elő a nyíregyházi Designbox csapata: egy megrendelő kérésére a BMW i8-as formavilágát idéző otthont tervezett.

A meglévő kertes ház már

„egy romhalmaz volt, abból kellett megálmodni ezt a lakást”

– fogalmazott  Sándorfi Zsolt ügyvezető tulajdonos. A régi ismeretség okán a megrendelő nem kertelt: azt mondta, vagy legyen nagyon erős a terv, vagy inkább engedjék el az egészet. Sándorfiék pedig felvették a kesztyűt.

Bár a BMW-lakás ötlete „szokatlan kérés” volt, annyira mégsem lepődtek meg. Előfordulnak hasonló kérések, például a gyerekszobában sokszor szeretnének viszontlátni valamit, ami kapcsolódik a gyerek hobbijához, Sándorfi emlékszik kajakos tematikára, és „egy ferraris szobabelső-ötletre” is.

Az i8-as otthon „kihívás volt, az volt a kérdés, hogyan lehet egy bútorba beletervezni az i8-as előremutató belvilágát”. Segített, hogy Sándorfi eredeti szakmája bútorasztalos, a cég pedig elsősorban fürdőszoba- és konyhabútorokat tervező családi vállalkozásként indult. 1995-ben hárman terveztek egy 35 m²-es műhelyben, hat évre rá már húsz szakember dolgozott 2000 m²-en, azóta – több mint tíz éve – pedig már saját bemutatótermük van.

Az BMW-otthon bútorait is Sándorfi tervezte, és a Designbox gyártotta le.

Visszaköszönnek a kocsiban is meglévő húzott ívek, a formavilág mellett pedig a LED-világítás kapott komoly szerepet, ez utóbbinak „erőteljesen jelen kellett lennie”.

A megrendelőnél „teljesen betaláltak” az ötletek,

„gyakorlatilag az első látványtervet valósítottuk meg”

a mintegy 150 m²-es házban. Bár árat nem lőttek be előre, az extra dizájn nem jelentett extra költségeket, „nem tükrözi például az i8-as árszínvonalát”, egyszerűen másképp terveztek, mintha adott stílusokkal operáltak volna.

Ahhoz képest, hogy a ház átalakítása műszaki, gépészeti feladatokkal is járt, meglepően gyorsan haladt a munka: a felkérés után másfél hónappal megszülettek az első tervek, majd az árajánlatok bekérése, és a kivitelezés után kész is lett a lakás, összesen mintegy fél év alatt.

A BMW-lakás teljesen egyedi, mindenesetre

„akik eddig látták, elszédültek tőle.”

Éppen ezért a Designbox kitette a honlapjára és a Facebook-oldalára is, hogy megismerjék a potenciális megrendelők.

Sőt, a lakásról egy videó is készült, úgyhogy könnyen lehet, hogy autós házhoz méltóan távoli vidékekre száguld majd ennek a lakásnak a híre. Nem is volna meglepő, miután Sándorfi dolgozott már Norvégiában is, és országszerte vannak megrendelései. Ki tudja, talán épül majd Maserati-villa, vagy egy Jaguar-legénylakás is.

A képeket Palkó György épületfotós készítette, akiről korábban a Roadster is írt cikket.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Öt nem mindennapi ajándékötlet a Roadstertől, amivel garantáltan nem lőhetsz mellé
Elképesztően látványos lesz a Liget Projekt keretében megvalósuló etnográfiai múzeum épülete
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom