Close
Egy masszív BMW-klasszikust élesztett újra az Elemental Custom Cycles

Egy masszív BMW-klasszikust élesztett újra az Elemental Custom Cycles

“Az élet túl rövid ahhoz, hogy unalmas motorbiciklikkel hasítsunk” mottóval klasszikus kétkerekűeket pimpel fel az egyedi motorjairól elhíresült németországi Elemental Custom Cycles (ECC), amely ezúttal a BMW R80-asán húzott egy jelentős ráncfelvarrást.

Project #4 név alatt fut a legújabb remekműve a cégnek, amely az eredetileg 1982 és 1995 között gyártott BMW R80 Monolevert támasztotta föl.

A figyelemfelkeltő, masszív gépet saját fejlesztésű, rozsdamentes acélból készült kipufogócsővel látták el, az eredetihez képest az első villákat ötven milliméterrel lejjebb eresztették, vadiúj hátsó vázkeretet kapott, és picivel feljebb pakolták az üzemanyagtartályát.

A mai modern technikához illeszkedve nyomógombos vezérléssel tolták át a Monolevert a 21. századba, ahová tizenhét colos gumikkal érkezett meg.

Az ECC nem használ szabványos alkatrészeket, az ülésektől az ötfokozatú váltóig mindent a megrendelővel együttműködve raknak össze annak érdekében, hogy maximálisan kiszolgálja az ügyfelet.

A kissé minimalista dizájnnal megálmodott, acélszürke és világoskék színekben pompázó, tekintélyt parancsoló kétkerekű szörnyeteg 797,5 köbcentis motorral vágtat az utakon.

Felépítésének és strapabírásának köszönhetően elsősorban hosszabb túrázásokra lehet ideális partner.

Annak idején a BMW több mint huszonkétezer darab Monolevert épített, de arról nincs információ, ezekből hány  gép élte meg a kétezres évek első negyedét.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: elemental-custom-cycles.com)

bmw | rs0 | motor | custom cycles

FOLYTASD EZZEL

Az Orient expressz tengerre száll, hogy megidézze a körutazások aranykorát

Ritkán találni ilyen hibátlan Ferrarit a pajtában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram