Close
Egy masszív BMW-klasszikust élesztett újra az Elemental Custom Cycles

Egy masszív BMW-klasszikust élesztett újra az Elemental Custom Cycles

“Az élet túl rövid ahhoz, hogy unalmas motorbiciklikkel hasítsunk” mottóval klasszikus kétkerekűeket pimpel fel az egyedi motorjairól elhíresült németországi Elemental Custom Cycles (ECC), amely ezúttal a BMW R80-asán húzott egy jelentős ráncfelvarrást.

Project #4 név alatt fut a legújabb remekműve a cégnek, amely az eredetileg 1982 és 1995 között gyártott BMW R80 Monolevert támasztotta föl.

A figyelemfelkeltő, masszív gépet saját fejlesztésű, rozsdamentes acélból készült kipufogócsővel látták el, az eredetihez képest az első villákat ötven milliméterrel lejjebb eresztették, vadiúj hátsó vázkeretet kapott, és picivel feljebb pakolták az üzemanyagtartályát.

A mai modern technikához illeszkedve nyomógombos vezérléssel tolták át a Monolevert a 21. századba, ahová tizenhét colos gumikkal érkezett meg.

Az ECC nem használ szabványos alkatrészeket, az ülésektől az ötfokozatú váltóig mindent a megrendelővel együttműködve raknak össze annak érdekében, hogy maximálisan kiszolgálja az ügyfelet.

A kissé minimalista dizájnnal megálmodott, acélszürke és világoskék színekben pompázó, tekintélyt parancsoló kétkerekű szörnyeteg 797,5 köbcentis motorral vágtat az utakon.

Felépítésének és strapabírásának köszönhetően elsősorban hosszabb túrázásokra lehet ideális partner.

Annak idején a BMW több mint huszonkétezer darab Monolevert épített, de arról nincs információ, ezekből hány  gép élte meg a kétezres évek első negyedét.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: elemental-custom-cycles.com)

custom cycles | rs0 | motor | bmw

FOLYTASD EZZEL

A tíz legszebb spyder a Maserati történelméből

50 éves a legendás Porsche 911 Carrera RS – kipróbáltuk a hetvenes évek elejének leggyorsabb autóját

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom