Close
Egy fiatal séf nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

Egy fiatal séf nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

Bíró Lajos pedig az Akadémia új díját, az Életmű-díjat vehette át.

Október 21-én tartották a Bocuse d’Or magyar döntőjét a Hungexpón.

Négy szakács szállt ringbe az első helyért, gyönyörű versenyzésnek lehettünk tanúi.

A versenyzőknek a szokott módon két ételt kellett készíteniük, egy hal- és egy húsételt.

Dalnoki Bence haltála
Dalnoki Bence haltála

A halétel kötelező alapanyaga a balatoni sudár ponty volt, amelyből éttermi stílusú tányért kellett készíteni, melyet két szervizben várt el a zsűri. A haltányér kötelező elemeként a bezdáni pirospaprika is használni kellett.

Dalnoki Bence hústála

A hústéma kötelező alapanyagaként a mangalica szerepelt, a teljes állat bármely részét fel lehetett használni. További kötelező elem volt a tarja és a nyelv is. A hústémában legalább három különböző köretnek és legalább egy mártásnak kellett feltűnnie. A csapatok reggel egy meglepetés alapanyagot is kaptak, mégpedig a snidlinget.

A döntőben négy kiváló szakács versenyzett. Az első boxban Huszár Tibor, a nyírbátori Kakukk Étterem kreatív séfje foglalt helyet. A másodikban Kelemen Roland, a múltkori hazai döntő második helyezettje, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol séfje szorgoskodott. A harmadikban a későbbi győztes Dalnoki Bence, míg a negyedikben Adamek Balázs, a székesfehérvári Diófa Étterem konyhafőnöke dolgozott.

Helyezések és díjak:
  • A legjobb csapat díja: Dalnoki Bence és Nyikos Patrik
  • A médiazsűri különdíja: Dalnoki Bence
  • A legjobb commis: Fodor Noel
  • Életmű-díj (új díj, ezentúl minden magyar döntő alkalmával kiosztják): Bíró Lajos
  • Harmadik helyezett: Adamek Balázs és Kocsis Marcell
  • Negyedik helyezett: Kelemen Roland és Fodor Noel
  • Ötödik helyezett: Dalnoki Bence és Nyikos Patrik

Dalnoki Bence a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, aki tanulóéveit rögtön Szulló Szabina és Széll Tamás csapatában kezdte meg. Elmondása szerint mindent tőlük tanult. Bocuse d’Or-on még nem indult, ám 2019-ben ő képviselte hazánkat a Calgaryban megrendezett Chaîne des Rôtisseurs versenyen.

A Hungexpo vadonatúj rendezvénytermében megrendezett versenyen a szakma kiválóságai foglaltak helyet a zsűriben. A kóstolózsűri tagjai  Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, Bíró Lajos, Erdei János, Tiago Sabarigo, Rácz Jenő, Sárközi Ákos, Barna Ádám és Jahni László voltak.

A konyhai zsűriben Széll Tamás, Lutz Lajos, Vajna Tamás, Nyíri Szása, Segal Viktor és Harmath Csaba kapott helyet.

A kiváló hangulatról ezúttal is Jókuti András és Gianni Annoni gondoskodott. A nyertes számára nagyon komoly munka kezdődik, hiszen a Magyarországon megrendezendő európai válogatóig már csak néhány hónap van hátra. Találkozunk március 22-én!

(Fotók: Fekete Antonio/Magyar Bocuse d’Or Akadémia – ételek, Valuska Gábor – verseny)

FOLYTASD EZZEL
Hét aranyszabály a tökéletes sült hal elkészítéséhez
Négy szívmelengető whisky a hűvös Skóciából
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom