Close
Éppen csak kiszorult az első tízből a magyar csapat az idei Bocuse d’Or-on

Éppen csak kiszorult az első tízből a magyar csapat az idei Bocuse d’Or-on

Szép eredmény Veres Istvánéktól!

A világ legnagyobb presztízsű szakácsversenyének világdöntőjét szeptember 26–27-én rendezték Lyonban a SIRHA keretein belül. Veres István és a magyar csapat – elnök: Hamvas Zoltán, coach: Széll Tamás, commis: Molnár Bence – a második napon versenyzett,

és végül huszonegy csapatból tizenegyedikként zárt.

A legjobb hústál Izlandé lett, a legjobb elviteles ételsor díját Svédország kapta, a legjobb commis Svájcból került ki. Az idén debütáló társadalmi felelősségvállalás különdíját Kolumbia viheti haza, a bronzérem Norvégiába, az ezüst Dániába került.

A 2021-es Bocuse d’Or győztese Franciaország lett.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia Facebook-oldalán olvasható információk szerint a magyar csapat hústémájának elemei az alábbiak voltak:

  • Brezírozott marhastefánia
  • Kétféle vegán burgonyaköret: konfitált burgonya hagymadzsemmel, savanyított kaprilevéllel és kakukkfűvel
  • Ropogós burgonyapuffancs burgonyapürével
  • Zöldség friccasse
  • Brokkoli és sült cékla saláta tormával és almával

A Bocuse d’Or verseny híres arról, hogy teljesen szinkronban van a világban zajló eseményekkel és az aktuális kulináris trendekkel, így nem meglepő, hogy a járványhelyzet a versenyszabályzatban is különös, eddig sosem látott megoldásokat szült.

A legnagyobb változás kétségkívül az volt, hogy a csapatoknak a szokásos tányértéma helyett elviteles menüt kellett készíteniük, három fogást, amelyek közül mindegyikben kötelező alapanyag a paradicsom.

A Bocuse d’Or versenyeken mindig az egyik legizgalmasabb és leglátványosabb tényező az a tál, amelyen a csapatok a hústémát prezentálják. Ezeknek a tálaknak a megtervezése és kivitelezése ugyanúgy hónapokig tart, mint maga a felkészülés, és ezek a tálak rendszerint híven tükrözik az adott séf dizájnról alkotott véleményét.

Az idei versenyen azonban ez nem így volt.

A Bocuse d’Or történetében először egyforma tálat kaptak a csapatok, tehát mindenkinek ugyanolyan tálon kellett bemutatni a hústémát. A tál kiegészült egy fémedénnyel, ebben egy ragut tálaltak. Ez a hús harmadik köreteleme, amelynek zöldségekből és magvakból kellett készülnie.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia Facebook- és Instagram-oldalán további információk olvashatóak a döntőről.

(Fotók: Getty Images, Magyar Bocuse d’Or Akadémia)

FOLYTASD EZZEL
Erzsébet királynő palotájából föld alatti alagút vezet egy közeli Martini-bárhoz
A bor, a sajt és a csokoládé szerelmeseinek ez a párizsi szálloda a földi mennyország
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom