Újabb gyártási hibára derült fény a legkelendőbb Boeingeknél

A Boeing kénytelen lesz elhalasztani legkelendőbb géptípusainak, a 737 Maxoknak a leszállítását, miután az egyik beszállító újabb gyártási hibát talált. Ez pedig tovább növeli a bajba jutott amerikai gyártóra nehezedő nyomást.

A cégnek mintegy ötven, még át nem adott gépen kell javítási munkákat végeznie, miután a beszállító két hibásan kifúrt lyukat talált a törzsön, amelyek túl közel vannak az ablak fémkeretének széléhez.

A kép illusztráció

A hibát az eddig vizsgált negyvenhét géptörzsből huszonkettőnél fedezték fel, de néhány már üzemben lévő 737-esen is előfordulhatnak.

Az Alaska Airlines gépének balesete után komoly figyelem irányul a Boeing gyártási folyamataira. Egészen addig a cég igyekezett növelni a szalagról lekerülő 737 Maxok számát, amit évekig tartó pangás előzött meg, miután két repülőjük tervezési hiba miatt zuhant le.

Legutóbb még Sir Tim Clark, az Emirates Airlines vezetője is jelentős változtatásokat követelt a Boeingnél. Egy interjúban azt mondta, hogy a Boeingnek ez az utolsó esélye, miután egyre romlik a gépeinek minősége. Nem Clark ugyanakkor az egyetlen kritikus, aki szerint a Boeing túlságosan a pénzügyi megtérülésre összpontosít a biztonság helyett.

Az ehhez hasonló hírek fényében nem meglepő, hogy sokan már nem tartják biztonságosnak ezt a géptípust, és ha tehetik, ki is szűrik azokat a szóba jöhető járatok közül. Ugyanakkor nemcsak a Boeingekkel adódnak kisebb-nagyobb problémák.

(Forrás: The Guardian, képek: Getty Images)

boeing | Boeing 737 MAX | biztonság | javítás | vizsgálat

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Tényleg le lehet rövidíteni a reptéri sorban állást ezzel a titkos pszichológiai trükkel?

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom