Ilyen lakásétterme aligha volt még Budapestnek

Intim hangulat, meghitt, családias, elegáns környezet, ahová jó érzés megérkezni, pláne egy rohanós, impulzusokkal teli nap vagy hét végén. Ilyen általában egy lakásétterem, melyben a finom ételek mellett a nyugalom, a törődés, az odafigyelés, és a társas beszélgetések adnak pozitív töltetet mármint azok körében, akik nyitottak az ilyesmire. Buda legújabb egyben a kerület egyetlen lakásétterme pontosan nekik ajánlható.

Talán kevesen tudják, hogy ez a fajta vendéglátási forma Kubából ered. A kilencvenes évek kezdetén még illegálisan működtek a szigetországban a családi lakáséttermek, hogy aztán világszerte hódító útra induljanak, elérve Budapestre is (bár egyes legendáriumok szerint az első lakásétterem még a 20. század elején nyílt a fővárosunkban). A lényeg viszont mindenhol ugyanaz: bensőséges hangulatú gasztronómiai élményt adni a vendégnek. A XI. kerületben megnyitott Bolladoro lakásétterem, rendezvényhelyszín és kulturális-közösségi tér mondhatni még magasabb szintre törekszik (hiába vagyunk csak az első emeleten), merthogy a Feneketlen-tótól rövid sétára található lakás lágy színekkel, kifinomult és letisztult enteriőrrel vár, a nyugodt tér pedig mostantól pezsgő programok otthona lesz.

A Bolladoro Újbudán szeretne hiánypótló helyszín lenni: otthonos közegben, igazi hazaérés-élménnyel kínál olyan gasztronómiai és kulturális programokat, amelyek feltöltenek, szórakoztatnak és új ismereteket adnak át.

A Bolladoróba nemcsak a havi programokra – workshopokra, főző- és vacsoraestekre, bor- és pezsgőkóstolókra, kulturális estekre és beszélgetésekre – lehet megérkezni, de a lakás bérelhető privát eseményekre, születésnapokra, céges reggelikre és vacsorákra, csapatépítőkre és fotózásokra is. A cél, hogy Holló Klári és Nagy Gabi a vendégvárás otthonosságát adják át, a részleteket pedig mindig az adott eseményhez alakítsák – így állandó „étlap” helyett a gasztronómia területén is egyedi ajánlatokkal készülnek. Ahogy elmondták: „a Bolladoro, vagyis az arany buborékok szimbolizálják a finomságot, lágyságot, légiességet ugyanakkor a határozottságot és feszességet, a pezsgő, élményekkel teli társasági életet.”

Néhány hónapos soft opening időszak után a most megnyitott lakásétterem izgalmas őszi programnaptárral várja a vendégeit: champagne-kóstolót tart Hajdu Máté, az illatok világába kalauzolja az érdeklődőket egy különleges workshop keretében Madari Szilvia parfümőr, és az ősszel induló irodalmi sorozat, a Bolladoro Páholy vendégei többek között Kukorelly Endre és Szlavicsek Judit lesznek. Természetesen nem maradhatnak el a gasztronómia-fókuszú események sem: októberben az alapítók, Klári és Gabi Andalúziából hazatérve spanyol vacsoraestet tartanak, de gluténmentes workshop és a Séf a nappaliban sorozat következő epizódjai is következnek.

Októberben indul az Ebédelj velünk program, melynek keretében a hétköznapokban egy gyors, könnyed ebédre lehet megérkezni a Bolladoróba, illetve az első vendégek javaslatára egy brunch-sorozat is a programok közé kerül az őszi-téli időszakban. Az advent közeledtével pedig karácsony illatú programokra lehet majd számítani.

Holló Klára és Nagy Gabriella nem ismeretlenek a magyar gasztronómiában. Klári neve összefonódik a St. Andrea Szőlőbirtok, illetve annak budapesti egységeinek, a St. Andrea Restaurantnak és a St. Andrea Wine&Skybarnak nevével, míg Gabi korábban egy belvárosi francia kávézót, majd egy lakáséttermet vezetett. 

Kettejük találkozása véletlen vagy talán épp sorsszerű volt. Mindketten szeretik a kalandot és élvezik a változatosságot, amit a lakásétterem, mint forma adhat: sosem tudhatjuk, ki lesz a következő vendégünk, csak a minőség és vendégszeretet lesz állandó, mindig inspiráló megújulással.

A Bolladoro lakásétterem programja előzetes regisztráció után látogathatóak. 

(Fotók: Pintér Árpád)

vacsora | ebéd | buda | közösségi tér | művészek

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom