Ilyen lakásétterme aligha volt még Budapestnek

Intim hangulat, meghitt, családias, elegáns környezet, ahová jó érzés megérkezni, pláne egy rohanós, impulzusokkal teli nap vagy hét végén. Ilyen általában egy lakásétterem, melyben a finom ételek mellett a nyugalom, a törődés, az odafigyelés, és a társas beszélgetések adnak pozitív töltetet mármint azok körében, akik nyitottak az ilyesmire. Buda legújabb egyben a kerület egyetlen lakásétterme pontosan nekik ajánlható.

Talán kevesen tudják, hogy ez a fajta vendéglátási forma Kubából ered. A kilencvenes évek kezdetén még illegálisan működtek a szigetországban a családi lakáséttermek, hogy aztán világszerte hódító útra induljanak, elérve Budapestre is (bár egyes legendáriumok szerint az első lakásétterem még a 20. század elején nyílt a fővárosunkban). A lényeg viszont mindenhol ugyanaz: bensőséges hangulatú gasztronómiai élményt adni a vendégnek. A XI. kerületben megnyitott Bolladoro lakásétterem, rendezvényhelyszín és kulturális-közösségi tér mondhatni még magasabb szintre törekszik (hiába vagyunk csak az első emeleten), merthogy a Feneketlen-tótól rövid sétára található lakás lágy színekkel, kifinomult és letisztult enteriőrrel vár, a nyugodt tér pedig mostantól pezsgő programok otthona lesz.

A Bolladoro Újbudán szeretne hiánypótló helyszín lenni: otthonos közegben, igazi hazaérés-élménnyel kínál olyan gasztronómiai és kulturális programokat, amelyek feltöltenek, szórakoztatnak és új ismereteket adnak át.

A Bolladoróba nemcsak a havi programokra – workshopokra, főző- és vacsoraestekre, bor- és pezsgőkóstolókra, kulturális estekre és beszélgetésekre – lehet megérkezni, de a lakás bérelhető privát eseményekre, születésnapokra, céges reggelikre és vacsorákra, csapatépítőkre és fotózásokra is. A cél, hogy Holló Klári és Nagy Gabi a vendégvárás otthonosságát adják át, a részleteket pedig mindig az adott eseményhez alakítsák – így állandó „étlap” helyett a gasztronómia területén is egyedi ajánlatokkal készülnek. Ahogy elmondták: „a Bolladoro, vagyis az arany buborékok szimbolizálják a finomságot, lágyságot, légiességet ugyanakkor a határozottságot és feszességet, a pezsgő, élményekkel teli társasági életet.”

Néhány hónapos soft opening időszak után a most megnyitott lakásétterem izgalmas őszi programnaptárral várja a vendégeit: champagne-kóstolót tart Hajdu Máté, az illatok világába kalauzolja az érdeklődőket egy különleges workshop keretében Madari Szilvia parfümőr, és az ősszel induló irodalmi sorozat, a Bolladoro Páholy vendégei többek között Kukorelly Endre és Szlavicsek Judit lesznek. Természetesen nem maradhatnak el a gasztronómia-fókuszú események sem: októberben az alapítók, Klári és Gabi Andalúziából hazatérve spanyol vacsoraestet tartanak, de gluténmentes workshop és a Séf a nappaliban sorozat következő epizódjai is következnek.

Októberben indul az Ebédelj velünk program, melynek keretében a hétköznapokban egy gyors, könnyed ebédre lehet megérkezni a Bolladoróba, illetve az első vendégek javaslatára egy brunch-sorozat is a programok közé kerül az őszi-téli időszakban. Az advent közeledtével pedig karácsony illatú programokra lehet majd számítani.

Holló Klára és Nagy Gabriella nem ismeretlenek a magyar gasztronómiában. Klári neve összefonódik a St. Andrea Szőlőbirtok, illetve annak budapesti egységeinek, a St. Andrea Restaurantnak és a St. Andrea Wine&Skybarnak nevével, míg Gabi korábban egy belvárosi francia kávézót, majd egy lakáséttermet vezetett. 

Kettejük találkozása véletlen vagy talán épp sorsszerű volt. Mindketten szeretik a kalandot és élvezik a változatosságot, amit a lakásétterem, mint forma adhat: sosem tudhatjuk, ki lesz a következő vendégünk, csak a minőség és vendégszeretet lesz állandó, mindig inspiráló megújulással.

A Bolladoro lakásétterem programja előzetes regisztráció után látogathatóak. 

(Fotók: Pintér Árpád)

bolladoro | vacsora | ebéd | vendégek | művészek

FOLYTASD EZZEL

Dubaj a multikulturális gasztronómia egyik fellegvára is

Ilyen az, amikor a Balatonnál prezentál Michelin-csillagos élményebédet egy legendás olasz séf

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom