Intim hangulat, meghitt, családias, elegáns környezet, ahová jó érzés megérkezni, pláne egy rohanós, impulzusokkal teli nap vagy hét végén. Ilyen általában egy lakásétterem, melyben a finom ételek mellett a nyugalom, a törődés, az odafigyelés, és a társas beszélgetések adnak pozitív töltetet – mármint azok körében, akik nyitottak az ilyesmire. Buda legújabb – egyben a kerület egyetlen – lakásétterme pontosan nekik ajánlható.
Talán kevesen tudják, hogy ez a fajta vendéglátási forma Kubából ered. A kilencvenes évek kezdetén még illegálisan működtek a szigetországban a családi lakáséttermek, hogy aztán világszerte hódító útra induljanak, elérve Budapestre is (bár egyes legendáriumok szerint az első lakásétterem még a 20. század elején nyílt a fővárosunkban). A lényeg viszont mindenhol ugyanaz: bensőséges hangulatú gasztronómiai élményt adni a vendégnek. A XI. kerületben megnyitott Bolladoro lakásétterem, rendezvényhelyszín és kulturális-közösségi tér mondhatni még magasabb szintre törekszik (hiába vagyunk csak az első emeleten), merthogy a Feneketlen-tótól rövid sétára található lakás lágy színekkel, kifinomult és letisztult enteriőrrel vár, a nyugodt tér pedig mostantól pezsgő programok otthona lesz.
A Bolladoro Újbudán szeretne hiánypótló helyszín lenni: otthonos közegben, igazi hazaérés-élménnyel kínál olyan gasztronómiai és kulturális programokat, amelyek feltöltenek, szórakoztatnak és új ismereteket adnak át.
A Bolladoróba nemcsak a havi programokra – workshopokra, főző- és vacsoraestekre, bor- és pezsgőkóstolókra, kulturális estekre és beszélgetésekre – lehet megérkezni, de a lakás bérelhető privát eseményekre, születésnapokra, céges reggelikre és vacsorákra, csapatépítőkre és fotózásokra is. A cél, hogy Holló Klári és Nagy Gabi a vendégvárás otthonosságát adják át, a részleteket pedig mindig az adott eseményhez alakítsák – így állandó „étlap” helyett a gasztronómia területén is egyedi ajánlatokkal készülnek. Ahogy elmondták: „a Bolladoro, vagyis az arany buborékok szimbolizálják a finomságot, lágyságot, légiességet ugyanakkor a határozottságot és feszességet, a pezsgő, élményekkel teli társasági életet.”
Néhány hónapos soft opening időszak után a most megnyitott lakásétterem izgalmas őszi programnaptárral várja a vendégeit: champagne-kóstolót tart Hajdu Máté, az illatok világába kalauzolja az érdeklődőket egy különleges workshop keretében Madari Szilvia parfümőr, és az ősszel induló irodalmi sorozat, a Bolladoro Páholy vendégei többek között Kukorelly Endre és Szlavicsek Judit lesznek. Természetesen nem maradhatnak el a gasztronómia-fókuszú események sem: októberben az alapítók, Klári és Gabi Andalúziából hazatérve spanyol vacsoraestet tartanak, de gluténmentes workshop és a Séf a nappaliban sorozat következő epizódjai is következnek.
Októberben indul az Ebédelj velünk program, melynek keretében a hétköznapokban egy gyors, könnyed ebédre lehet megérkezni a Bolladoróba, illetve az első vendégek javaslatára egy brunch-sorozat is a programok közé kerül az őszi-téli időszakban. Az advent közeledtével pedig karácsony illatú programokra lehet majd számítani.
Holló Klára és Nagy Gabriella nem ismeretlenek a magyar gasztronómiában. Klári neve összefonódik a St. Andrea Szőlőbirtok, illetve annak budapesti egységeinek, a St. Andrea Restaurantnak és a St. Andrea Wine&Skybarnak nevével, míg Gabi korábban egy belvárosi francia kávézót, majd egy lakáséttermet vezetett.
Kettejük találkozása véletlen vagy talán épp sorsszerű volt. Mindketten szeretik a kalandot és élvezik a változatosságot, amit a lakásétterem, mint forma adhat: sosem tudhatjuk, ki lesz a következő vendégünk, csak a minőség és vendégszeretet lesz állandó, mindig inspiráló megújulással.
A Bolladoro lakásétterem programja előzetes regisztráció után látogathatóak.
(Fotók: Pintér Árpád)
lakásétterem | buda | vacsora | művészek | workshop
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!