Ilyen a Bombardier új, ultramodern üzeme, ahol sugárhajtású repülőket gyártanak

Átadták a Bombardier cég sugárhajtású repülőgépeket gyártó új üzemét a torontói Pearson Nemzetközi Repülőtéren. A NEUF architect(e)s által tervezett közel hetvenezer négyzetméteres létesítmény új mércét jelent az iparágban precizitás és hatékonyság terén, miközben a dolgozói jóllétet is szem előtt tartották. Az ünnepélyes megnyitó helyett nézzünk be egyenesen a műhelyekbe!

Az új üzem gyorsabb repülőgép-összeszerelést tesz lehetővé, teljes rálátással a gyártási és tesztelési folyamatokra. Itt a nap 24 órájában dolgoznak a repülőkön, minimálisra csökkentett zajterheléssel, nappal a lehető legtöbb természetes fénynél.

Rendkívül komplex tervről van szó: a pontos elektromos, szellőztetési, hő- és páratartalom-követelmények elérése mellett optimalizálták az energiafelhasználást, csökkentették a hulladékképződést, meg kellett felelniük az önmagában is szigorú tűz- és életbiztonsági követelményeknek. Ezen kívül megvalósítottak számos tervezői ötletet, mint a különböző gyártó funkciók közötti vizuális kapcsolatok biztosítása, hogy csak az egyik legfontosabbat említsük.

A Bombardier Kanada legnagyobb repülőgépipari vállalata; az idén átadott szerelő- és tesztüzem 69 677 m² az ország legforgalmasabb repterén, a torontói Pearson Nemzetközi Repülőtéren található.

(Forrás: NEUF, fotók: Adrien Williams, felülnézeti rajz: NEUF)

bombardier | lista | kanada | neuf | toronto

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom