Ide érdemes elmenni a hétvégén igazán különleges indiai fogásokért

Féltve őrzött családi recepteket bújtattak új köntösbe, így tisztelegnek otthonuk és a Gourmet Fesztivál előtt. Íme, a Bombay Budapest megkóstolható ételei!

A séfeik mind hagyományos képzésben részesültek, ám Mumbai hatásának köszönhetően – ahol ezidáig dolgoztak –, képesek kreatívan és modern módon kamatoztatni tudásukat. Mumbai a kultúra és az ötletek, valamint az új generáció olvasztótégelye Indiában.

Bárány dosa

Szakácsaik nagyon tehetségesek, de otthonukban már  nem volt tér, ahol kifejezhették volna magukat, így annak érdekében, hogy tudásukon keresztül megvalósíthassák álmaikat, folyamatosan új kihívások után kutatnak.

Ez is az egyik fő oka annak, hogy egészen Magyarországig utaztak, hogy terjesszék az indai ízeket és az általuk mélyen tisztelt hagyományt, ugyanakkor ötvözzék az európai konyhával, új ötleteket és élményeket létrehozva.

A június 2-4. közötti fesztiválon meg lehet kóstolni például a Bombay hármast (Daal Chawal Arancini, Malabar lazac, Butter Chicken Khari), a Dal khichdit (vörös és sárga lencse, rizs, ghee, fokhagyma, hagyma), a bárány dosát (csilis, fokhagymás darált bárány, fermentált, őrölt fekete lencséből és rizsből készült vékony palacsintában, menta és paradicsom chutney-val), a Pani puri bombát (burgonya, csicseriborsó, koriander chutney ropogós puriban savanyú és fűszeres mentás vízzel, gyömbér, tamarind és nyers mangó), vagy a Daulat ki chaat-ot (tejes kesudió hab, vaj, sáfrány, pisztácia).

millenáris | fesztivál | gourmet | bombay | kóstoló | étterem

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Mutatjuk mit csinálj Horvátországban, ha elered az eső!
Hirdetés