A Bombay Budapest a Moët & Chandonnal közösen mutatja meg, miért van ott az ország és egyben a régió legizgalmasabb indiai éttermei között: ötfogásos kóstolósort alkottak, melyet champagne-nyal fogyasztanak majd a vendégek, húsos és húsmentes változatban egyaránt.
Három évvel ezelőtti nyitásakor is egyértelmű volt már, hogy a Bombay Budapest sokkal nagyobb ambíciókkal és tervekkel érkezett az V. kerületi Október 6. utcába, mint hogy a brit gyarmatosítás után megjelenő slágerfogásokat adja vissza a közönségének.
A működésére jellemző „Fine Indian Cuisine” szerepe ugyanakkor most, 2024-ben teljesedik ki,
hiszen Magyarországon elsőként kínál autentikus, indiai kóstolósort.
A Budapesten élő indiai tulajdonosok mellett a Bombay konyháját is teljes mértékben indiai csapat alkotja. A teljes éttermi márkát Stan Ahuja, míg a konyhai munkát Makki Ahmad Qureshi executive séf fogja össze. Az Indiában működő éttermeiről híres Qureshi család sarja karrierje során olyan városok gasztronómiai szokásait szívta magába, mint Delhi, Mumbai, Lucknow és Dubaj.
– Utazásaim és munkáim során mindig is hazám különböző fűszereinek sokrétű felhasználása, valamint a kulturális gasztronómiai örökségünk felfedezése érdekelt. India egyes régióit az ország méretéből fakadóan számtalan szokás és különlegesség jellemzi. Éppen ezért generációkon átívelő családi receptjeim és saját fűszerkülönlegességeim használata mellett a konyhai csapatot is úgy építettük fel, hogy tudásban és szakértelemben is hűen tükrözni tudjuk India sokszínűségét. Szívből örülök, hogy ezt most egy még különlegesebb élménnyel koronázzuk meg – árulja el Makki Ahmad Qureshi.
A Bombay Budapest koncepciója, konyhai munkássága és ételkülönlegességeinek felvonultatása mind egyedi és lenyűgöző, így a hozzá párosított champagne-nak is kiválónak kell lennie ahhoz, hogy egyenrangú részét képezze egy ilyen kóstolósornak.
A Moët & Chandon márka nyitott gondolkodású, inspiráló partnernek bizonyul ebben. Fontos azonban kiemelni, hogy itt nem csupán a megfelelő párosításról van szó, hanem arról, ahogyan az indiai fűszerek és a champagne jegyei újabb ízeket hoznak ki egymásból. Ezen együttállások miatt is jött létre egy különleges, szorosabb együttműködést a két márka között, mely a különleges tételek mellett egyedi éttermi installációkban is megmutatkozik.
– A Moët & Chandon ikonikus champagne ház magyarországi hivatalos forgalmazójaként keressük és támogatjuk a kiemelkedő gasztronómiai koncepciók megvalósulását. Célunk az, hogy így Budapest magas színvonalú turisztikai fejlődését ösztönözzük – emeli ki Kacsóh Gábor, a Fine Brands Company igazgatója.
A Bombay Budapest tehát ma egyedülálló hazai étteremként épít az indiai konyha komplexitására és intenzitására, teszi mindezt olyan szofisztikált elemek beépítésével, mint a francia champagne kultúra. Részben ez volt a kulcsa annak, hogy olyan világmárkával működjön együtt, mint a Moët & Chandon, mely immáron több mint 280 éve kimagasló pincészete a champagne világának. Az indiai konyha szerelmesei az étterem új kóstoló menüjét előzetes foglalás útján kóstolhatják meg húsos és húsmentes változatban Moët & Chandon Brut Impérial, illetve Moët & Chandon Rosé Impérial kíséretében.
(Fotók: Kiss Dorka – Raconteur Agency)
champagne | moet and chandon | bombay budapest | menü | indiai | étel
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!