Close
Újabb fejlemények a Booking-botrányban

Újabb fejlemények a Booking-botrányban

Nemrég írtunk arról, hogy a Booking.com több szállásadónak sem utalta át az utazók által a platformon kifizetett összeget, most azonban pont kerülhet az ügy végére. 

A hvg.hu cikke szerint még vasárnap Ujhelyi István EP-képviselő adott ki egy közleményt arról, hogy egyeztetett a Booking.com képviselőivel, és a cég megígérte, hétfőre minden tartozását kiegyenlíti a magyar szállásadók felé.

A hvg.hu megkeresett több, korábban panaszkodó szállásadót és a Magánszállásadók Országos Szövetséget is elérte, és szinte egyöntetűen azt a választ kapta, hogy a cég kifizette a korábbi tartozásait. Mörk László, a szövetség vezetője is megerősítette, hogy köremailben és telefonon is érdeklődött a tagságnál és mindenki azt jelezte, hogy a Booking.com rendezte a tartozását. „Reméljük, ezzel véget is ér a történet” fogalmazott Mörk.

A hvg.hu által megkeresett szállásadók is hasonlóképpen nyilatkoztak és egyanezt erősítette meg hétfőn közleményében Ujhelyi is, aki szerint

a cég vezetői azt közölték vele, hogy vasárnap estig rendezték a kifizetések 98,2 százalékát.

A Booking.com könyvelése szerint hétfőn reggel mindössze tizennégy utalás tolódott, szerintük ennek oka már csak banktechnikai problémákban keresendő.

A Fidesz ugyanakkor hétfőn bejelentette, hogy összehívja az Országgyűlés turisztikai albizottságát az ügyben, mert „a szállásközvetítő multicég továbbra is visszaél az erőfölényével és kiszolgáltatott helyzetben tart több ezer magyar vállalkozást. A felháborító eset nem maradhat következmények nélkül”. A közleményt aláíró Szatmáry Kristóf, a vállalkozásfejlesztési kabinet vezetője úgy fogalmazott, hogy a parlamenti albizottság ülésére várják a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a fogyasztóvédelmi hatóság képviselőit, hogy adjanak pontos képet a helyzetről és a lehetséges válaszlépésekről.

A Booking kifizetései után Szatmáry úgy nyilatkozott, hogy mindenképpen megtartják az ülést, hiszen egy tanulságos ügyről van szó.

Szerinte meg kell várni a Magyar Turisztikai Ügynökség beszámolóját, és nekik is meg kell erősíteniük, hogy valóban megtörténtek a kifizetések.

„Amennyiben így van, annak nagyon örülünk, hiszen úgy tűnik, hogy a nyomásgyakorlás elérte a célját” – fogalmazott a kabinetvezető, aki szerint az ügy mindenképpen tanulságos és az állami hatóságoknak kezelnie kell a helyzetet, hogy hasonló ne történhessen meg még egyszer. Akár úgy, hogy uniós szinten szabályozzák a kérdést.

Idén egyébként meglehetősen nagyot emelkedtek a szállásárak, ennek fényében nem árt tudni, hogy melyik a legjobb időpont a foglalásra.

(Forrás: hvg.hu, képek: Getty Images)

botrány | szállásadók | booking.com | kifizetések

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram