Újabb fejlemények a Booking-botrányban

Nemrég írtunk arról, hogy a Booking.com több szállásadónak sem utalta át az utazók által a platformon kifizetett összeget, most azonban pont kerülhet az ügy végére. 

A hvg.hu cikke szerint még vasárnap Ujhelyi István EP-képviselő adott ki egy közleményt arról, hogy egyeztetett a Booking.com képviselőivel, és a cég megígérte, hétfőre minden tartozását kiegyenlíti a magyar szállásadók felé.

A hvg.hu megkeresett több, korábban panaszkodó szállásadót és a Magánszállásadók Országos Szövetséget is elérte, és szinte egyöntetűen azt a választ kapta, hogy a cég kifizette a korábbi tartozásait. Mörk László, a szövetség vezetője is megerősítette, hogy köremailben és telefonon is érdeklődött a tagságnál és mindenki azt jelezte, hogy a Booking.com rendezte a tartozását. „Reméljük, ezzel véget is ér a történet” fogalmazott Mörk.

A hvg.hu által megkeresett szállásadók is hasonlóképpen nyilatkoztak és egyanezt erősítette meg hétfőn közleményében Ujhelyi is, aki szerint

a cég vezetői azt közölték vele, hogy vasárnap estig rendezték a kifizetések 98,2 százalékát.

A Booking.com könyvelése szerint hétfőn reggel mindössze tizennégy utalás tolódott, szerintük ennek oka már csak banktechnikai problémákban keresendő.

A Fidesz ugyanakkor hétfőn bejelentette, hogy összehívja az Országgyűlés turisztikai albizottságát az ügyben, mert „a szállásközvetítő multicég továbbra is visszaél az erőfölényével és kiszolgáltatott helyzetben tart több ezer magyar vállalkozást. A felháborító eset nem maradhat következmények nélkül”. A közleményt aláíró Szatmáry Kristóf, a vállalkozásfejlesztési kabinet vezetője úgy fogalmazott, hogy a parlamenti albizottság ülésére várják a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a fogyasztóvédelmi hatóság képviselőit, hogy adjanak pontos képet a helyzetről és a lehetséges válaszlépésekről.

A Booking kifizetései után Szatmáry úgy nyilatkozott, hogy mindenképpen megtartják az ülést, hiszen egy tanulságos ügyről van szó.

Szerinte meg kell várni a Magyar Turisztikai Ügynökség beszámolóját, és nekik is meg kell erősíteniük, hogy valóban megtörténtek a kifizetések.

„Amennyiben így van, annak nagyon örülünk, hiszen úgy tűnik, hogy a nyomásgyakorlás elérte a célját” – fogalmazott a kabinetvezető, aki szerint az ügy mindenképpen tanulságos és az állami hatóságoknak kezelnie kell a helyzetet, hogy hasonló ne történhessen meg még egyszer. Akár úgy, hogy uniós szinten szabályozzák a kérdést.

Idén egyébként meglehetősen nagyot emelkedtek a szállásárak, ennek fényében nem árt tudni, hogy melyik a legjobb időpont a foglalásra.

(Forrás: hvg.hu, képek: Getty Images)

kifizetések | botrány | booking.com | szállásadók

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom