Több népszerű és ismert borászat ellen folyik nyomozás, egyelőre nagy a titkolózás a Napa-völgyben, hogy miért

A Napa-völgy legjelentősebb pincészetei közül több is belekeveredett egy titokzatos szövetségi nyomozásba.

Egy ügyészségi idézésben tavaly év végén negyven személyt és vállalkozást nevesítettek a népszerű kaliforniai borvidéken – adta hírül a Los Angeles Times. Úgy tudni, a szövetségi nyomozás keretében az érintettektől különböző dokumentumok benyújtását kérték, amik összefüggésbe hozhatók a hatóság által összeállított listán szereplő nevekkel. Ezek között pedig a Napa-völgy legnépszerűbb borászatai közül több is szerepel, így például a Hall Wines, a Caymus Vineyards, a Mer Soleil és az Alpha Omega Pincészet.

A lapnak Craig és Kathryn Hall, a Hall Wines tulajdonosai úgy nyilatkoztak: tisztában vannak azzal, hogy folyamatban van egy nyomozás, annak részleteit azonban egyelőre nem ismerik és nem is szeretnének találgatásokba bocsátkozni.

A pincészetek mellett más szervezetekről is gyűjtenek információkat, ilyen a Felső-völgyi Hulladékgazdálkodási Ügynökség, a Napa megyei repülőtér és a helyi mezőgazdasági iroda is. Az üggyel kapcsolatban senki, így az FBI helyi irodája sem adott bővebb tájékoztatást, továbbá a listán szereplő személyek és vállalkozások sem válaszoltak a lap megkereséseire.

Egyes feltételezések szerint egy bizonyos Alfredo Pedroza állhat az eset mögött, aki borászatpárti szereplőként szembeszállt a helyi környezetvédelmi aktivistákkal és azokkal, akik szerint Napa-völgy túlfejlett turisztikai célponttá vált. Egyesek szerint a politikai babérokra törő Pedroza kétes földügyletekbe is keveredhetett.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)

Napa-völgy | FBI | borászat | pincészet | nyomozás

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom