Egészen különleges tételeket hoz a Kreinbacher az idei Budapest Borfesztiválra

A 33. Budapest Borfesztiválon mutatja be a Kreinbacher az ÉGOÏSTE új évjáratát, valamint a legelső, 2017-es évjárat Magnum változatát, emellett elhozza Reims-ból a Champagne Charles Heidsieck európai exportigazgatóját, aki különleges kóstolót is tart a vendégeknek. De nem szabad megszokásból érkezni az Oroszlános udvar bejáratához, mert ez alkalommal a Kreinbacher stand új helyen, az udvar Szent István-terem felőli oldalán áll.

Tíz évvel ezeleúőtt, éppen a Budapest Borfesztiválon mutatkoztak be a Kreinbacher pezsgők, tavaly pedig a prestige cuvée-jük, az ÉGOÏSTE első évjáratát is ott lehetett megkóstolni.

Idén izgalmas újdonságokkal érkeznek a Várba, és örömmel mutatják be az ÉGOÏSTE 2018-as évjáratát és az ÉGOÏSTE 2017 Magnum változatát.

Az ÉGOÏSTE 2017 Magnum jellemzői:

  • extrémitások nélküli, kiegyensúlyozott évjárat
  • 50 % furmint és 50 % chardonnay házasítás
  • 6 évet / 72 hónapot töltött seprőn (magnum, ezért a Kreinbacher-filozófia szerint min. egy évvel hosszabban tartják seprőn)
  • az alapbor 11 %- a 6 hónapig hordóban érlelődött
  • 5 g/l dosage-t kapott
  • 2000 palack érhető el

Az ÉGOÏSTE 2018 Magnum jellemzői pedig:

  • nagyon meleg, forró évjárat
  • 100 % chardonnay
  • 5 évet / 60 hónapot töltött seprőn
  • az alapbor 50 %- a 6 hónapig hordóban érlelődött
  • 6 g/l dosage-t kapott
  • mindössze 5000 palack készült belőle

Charles Heidsieck-kóstoló

A kalandvágyó Champagne Charlie hajón szelte át az óceánt és utazóbőröndjében vitte pezsgőit, hogy elsőként lépjen be az amerikai piacra. A szabadszellemű alapító alakját idézik meg a Borfesztiválon, melyre egyenesen a champagne fővárosából, Reims-ból érkezik a márka európai exportigazgatója, Maxime Watelet.

Amellett, hogy sokat hallhatunk első kézből a ház filozófiájáról, a csütörtöki, három tételből álló kóstolón a Charles Heidsieck Brut Réserve, Rosé Réserve és Blanc de Blancs champagne-ok kerülnek a poharakba.

Új helyszín

Helyszín tekintetében is továbblépnek idén. Bár maradnak az Oroszlános udvarban, arra buzdítanak mindenkit, menjen beljebb egészen a Budapesti Történeti Múzeum és a Szent István-terem bejáratáig.

További információk a hivatalos oldalon és a Facebook-oldalon. 

kreinbacher | ajánló | budapesti borfesztivál | champagne | magnum

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom