A 33. Budapest Borfesztiválon mutatja be a Kreinbacher az ÉGOÏSTE új évjáratát, valamint a legelső, 2017-es évjárat Magnum változatát, emellett elhozza Reims-ból a Champagne Charles Heidsieck európai exportigazgatóját, aki különleges kóstolót is tart a vendégeknek. De nem szabad megszokásból érkezni az Oroszlános udvar bejáratához, mert ez alkalommal a Kreinbacher stand új helyen, az udvar Szent István-terem felőli oldalán áll.
Tíz évvel ezeleúőtt, éppen a Budapest Borfesztiválon mutatkoztak be a Kreinbacher pezsgők, tavaly pedig a prestige cuvée-jük, az ÉGOÏSTE első évjáratát is ott lehetett megkóstolni.
Idén izgalmas újdonságokkal érkeznek a Várba, és örömmel mutatják be az ÉGOÏSTE 2018-as évjáratát és az ÉGOÏSTE 2017 Magnum változatát.
Az ÉGOÏSTE 2017 Magnum jellemzői:
- extrémitások nélküli, kiegyensúlyozott évjárat
- 50 % furmint és 50 % chardonnay házasítás
- 6 évet / 72 hónapot töltött seprőn (magnum, ezért a Kreinbacher-filozófia szerint min. egy évvel hosszabban tartják seprőn)
- az alapbor 11 %- a 6 hónapig hordóban érlelődött
- 5 g/l dosage-t kapott
- 2000 palack érhető el
Az ÉGOÏSTE 2018 Magnum jellemzői pedig:
- nagyon meleg, forró évjárat
- 100 % chardonnay
- 5 évet / 60 hónapot töltött seprőn
- az alapbor 50 %- a 6 hónapig hordóban érlelődött
- 6 g/l dosage-t kapott
- mindössze 5000 palack készült belőle
Charles Heidsieck-kóstoló
A kalandvágyó Champagne Charlie hajón szelte át az óceánt és utazóbőröndjében vitte pezsgőit, hogy elsőként lépjen be az amerikai piacra. A szabadszellemű alapító alakját idézik meg a Borfesztiválon, melyre egyenesen a champagne fővárosából, Reims-ból érkezik a márka európai exportigazgatója, Maxime Watelet.
Amellett, hogy sokat hallhatunk első kézből a ház filozófiájáról, a csütörtöki, három tételből álló kóstolón a Charles Heidsieck Brut Réserve, Rosé Réserve és Blanc de Blancs champagne-ok kerülnek a poharakba.
Új helyszín
Helyszín tekintetében is továbblépnek idén. Bár maradnak az Oroszlános udvarban, arra buzdítanak mindenkit, menjen beljebb egészen a Budapesti Történeti Múzeum és a Szent István-terem bejáratáig.
További információk a hivatalos oldalon és a Facebook-oldalon.
kóstoló | ajánló | champagne | kreinbacher | program
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!