Ezzel a meglepő étellel érdemes párosítani a borokat

A borok és az ételek párosítása nem egyszerű feladat, különösen akkor, ha snack-ek mellé választunk italt. Egy sommelier szerint ez utóbbi esetében egyáltalán nem mindegy, milyen italt nézünk akár a legegyszerűbb csipszhez.

Matt Strauch sommelier szerint a csipsz textúrája – legyen az sima vagy érdes – nagy szerepet játszik a megfelelő borpárosításban és olyan bor mellé érdemes tálalni, amelynek testtípusa illeszkedik a csipsz állagához.

A megfelelő választás esetén a bor kiegészíti a csipsz ropogósságát, és bizonyos esetekben még fokozza is az ital ízét.

A borok alapvetően lehetnek könnyed, friss ízűek, és testesebbek, összetettebb ízprofillal rendelkezők. A testes borokhoz rusztikus csipszek illenek, amelyek jobban ki tudják egészíteni a snack sűrűbb állagát és intenzívebb ízét. Ezzel szemben

a sima, kevésbé karakteres ropogtatni valókhoz üde, friss borok illenek.

Vannak olyan esetek, amikor a bor ízét a sós rágcsálni valók még fokozni is tudják. A könnyű vörösborokhoz például a bordázott textúrájú csipszek illenek, amelyek még inkább emelhetik a kóstolás élményét.

A sós ízű csipsz remek választás a száraz pezsgőkhöz is, a csípős változatok a savas sauvignon blanc tökéletes kiegészítői lehetnek.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

bor | chips | borpárosítás

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom