Ezzel a meglepő étellel érdemes párosítani a borokat

A borok és az ételek párosítása nem egyszerű feladat, különösen akkor, ha snack-ek mellé választunk italt. Egy sommelier szerint ez utóbbi esetében egyáltalán nem mindegy, milyen italt nézünk akár a legegyszerűbb csipszhez.

Matt Strauch sommelier szerint a csipsz textúrája – legyen az sima vagy érdes – nagy szerepet játszik a megfelelő borpárosításban és olyan bor mellé érdemes tálalni, amelynek testtípusa illeszkedik a csipsz állagához.

A megfelelő választás esetén a bor kiegészíti a csipsz ropogósságát, és bizonyos esetekben még fokozza is az ital ízét.

A borok alapvetően lehetnek könnyed, friss ízűek, és testesebbek, összetettebb ízprofillal rendelkezők. A testes borokhoz rusztikus csipszek illenek, amelyek jobban ki tudják egészíteni a snack sűrűbb állagát és intenzívebb ízét. Ezzel szemben

a sima, kevésbé karakteres ropogtatni valókhoz üde, friss borok illenek.

Vannak olyan esetek, amikor a bor ízét a sós rágcsálni valók még fokozni is tudják. A könnyű vörösborokhoz például a bordázott textúrájú csipszek illenek, amelyek még inkább emelhetik a kóstolás élményét.

A sós ízű csipsz remek választás a száraz pezsgőkhöz is, a csípős változatok a savas sauvignon blanc tökéletes kiegészítői lehetnek.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

bor | borpárosítás | chips

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom