Close
Olyan dolog történt a Turai Kastéllyal, amelyre magyar luxusszállodánál még nem volt példa

Olyan dolog történt a Turai Kastéllyal, amelyre magyar luxusszállodánál még nem volt példa

A BOTANIQ Turai Kastély számos elismerésben részesült 2020-as nyitása óta, idén pedig újabb megtiszteltetés érte: csatlakozott a rangos Small Luxury Hotels of the World tagjaihoz. 

2020-as megnyitása óta a kastélyszálló szolgáltatásaival és impozáns megjelenésével nemcsak a vendégek, de számos nemzetközi szervezet és verseny elismerését is kiérdemelte. Az idei évben az International Travel Awardson „Magyarország legjobb ötcsillagos szállodájának” díját elnyerő kastélyszálló

szeptemberben felvételt nyert az egyedi butikhoteleket összefogó Small Luxury Hotels tagjai közé.

A Small Luxury Hotels (SLH) ötszázhúsz szállodát fog össze a világ kilencven országában, melyek mind egyediek, értékeikben azonban mégis megegyeznek. A kizárólag a nagyon magas szolgáltatási színvonallal működő hotelek a gondos kiválasztási folyamatot követően csatlakozhatnak az SLH tagok körébe, melynek során

a szervezet inspektorai titkos látogatás keretében minősítik szolgáltatásaikat.

A felvételi szempontok között rendkívül fontos helyen van a lokális értékek védelme és a szállodák környezetükkel és a helyi közöséggel való együttműködése. Emellett feltétel, hogy a hotelek nem lehetnek szállodalánc tagjai és személyes, autentikus élményeket kell nyújtsanak vendégeik számára. Az SLH elkötelezetten támogatja taghoteleinek fenntarthatósági törekvéseit.

A többek között az Amerikai Egyesült Államokban Hamptonsban, New Yorkban, Európán belül Londonban, Szantorinin, Míkonoszon és Saint-Tropez-n, illetve az Ausztráliában, Afrikában és Dél-Amerikában megtalálható hotelekhez Magyarországon elsőként csatlakozhatott a BOTANIQ Turai Kastély. Az SHL követelményeinek megfelelve,

tizenkilenc vendégszobájával, prémium szolgáltatásaival és autentikus, helyi termelőktől beszerzett alapanyagaival várja vendégeit Budapesttől alig ötven kilométerre.

A kastélyszálló kül- és beltéri wellness, valamint fitnesz szolgáltatásaival és többféle szobatípusával négyévszakos feltöltődési és kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A szolgáltatások mellett a 10 hektáros ősfás kastélykert és két étterme is hozzásegítette, hogy az SHL világhírű tagjaihoz csatlakozhasson a hotel.

A Clarisse és Pálmaház éttermek prémium alapanyagokból készült fogásokkal várják látogatóikat. Önfenntartó törekvéseinek köszönhetően a konyhára nem csak a helyi termelőktől, de a kastély saját veteményeséből is érkeznek alapanyagok, így biztosítva a legfrissebb hozzávalókat, a farm to table elv alapján.

botaniq | turai kastély | BOTANIQ Turai Kastély | small luxury hotels | botanique kastély

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram