Close
Ez a csodaszép magyar kastély lett Európa legjobb kastélyhotele

Ez a csodaszép magyar kastély lett Európa legjobb kastélyhotele

Újabb nemzetközi turisztikai elismerést szerzett a Botaniq Turai Kastély.

Az idén januárban szerzett Booking.com Traveller Review Awards 2021 elismerés után újabb nemzetközi turisztikai díjat kapott a Botaniq Turai Kastély, amely a “Legjobb Európai Kastélyhotel 2021” címet szerezte meg az International Travel Awards versenyen.

A KSA Tourism Marketing szervezet által megrendezett nemzetközi versenyen több mint száz ország szállodái és vendéglátó egységei indultak. Az első körbe a külföldi, turisztikai területen elismert szakemberekből összeállított, közel ötventagú bizottság szavazata alapján jutott be a kastély. Az International Travel Awards versenye során több mint háromezer nevezés érkezett a világ számos pontjáról, amelyből összesen ötszáz nevező juthatott tovább a döntőbe, ahol a szakmai zsűri végül kétszáz indulót jutalmazott díjjal az egyes kategóriákban.

“Nagyon örülünk az elismerésnek, hiszen amellett, hogy egy nemzetközi, elismert szakemberekből álló zsűri döntését is tükrözi a végeredmény, a folyamat során a vendégeink is elmondhatták a véleményüket a szavazáson keresztül, ami közvetlen visszajelzést jelent számunkra” – mondta Somlyai Zoltán, a BDPST Group hoteldivíziójának vezetője.

Az International Travel Awards verseny értékelési fázisának keretében egy több nemzetiségű, szakmai zsűri vizsgálja meg az adott díjra pályázókat, meghatározott szempontrendszer alapján.

A szállodák esetében többek között olyan kritériumok alapján zajlik az értékelés menete, mint például a személyzet barátságossága vagy a szobák minősége, felszereltsége és tisztasága.

Az értékelés során figyelembe veszik az étterem, valamint a spa- és wellnessegységek színvonalát is – az étterem hangulatát, illetve az ételek és eszközök minőségét is értékelik. A spa- és wellnessrészleg értékelésénél a különböző ajánlatok és szolgáltatások mellett a szolgáltatás színvonalát vizsgálták.

A Schossberger Zsigmond báró megrendelésére, 1883-ban épült neoreneszánsz stílusú kastély teljes körű rekonstrukció után 2020 nyarán nyitotta meg kapuit az érdeklődő közönség előtt. A mesébe illő környezetben található, Loire-menti kastélyok miliőjét idéző Botaniq Turai Kastély ötven kilométerre található a fővárostól, magas minőségű szállodaként és rendezvényhelyszínként hiánypótló szerepet tölt be a térség turisztikai kínálatában.

A kastélyban található szobákat a kényelmes, letisztult és modern stílus jellemzi, az egyes lakosztályok erkélyeiről az ősfákkal és virágokkal teli kastélyparkra nyílik kilátás. A hotel étterme építészetileg és a fogások, valamint a felszolgálás tekintetében is a kastély hangulatát tükrözi, a szezonális étlapon a nemzetközi fogások mellett a jellegzetes magyaros ételek modern variációi is megtalálhatók. A Botaniq közel négyszáz négyzetméteres sparészlegét a kastélykert virágai és növényei inspirálták, és finn szauna, gőzkabin, sószoba, valamint meleg vizes kül- és beltéri medencék is találhatók benne.

Mutatunk egy csodás kastélyszállót Olaszországból: a Hotel Castello di Reschio még a tizedik században épült Umbria dombjain, melyet Benedikt Bolza gróf és családja újított fel és alakított át egy harminchat lakosztályos szállodává. Az óriási telken fekvő kastély félelmetesen szép természeti környezetben és hihetetlen ízléssel kialakított terekkel, történelemmel és velünk élő modernitás tökéletes keverékével várja a vendégeket Umbria és Toszkána határán.

elismerés | díj | BOTANIQ Turai Kastély | kastély | kastélyhotel

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a nagyon egyszerű trükkel elkerülheted, hogy összegyűrődjenek a ruhák a bőröndben

Hiába az adventi vásár horrorárai, Budapest az egyik legolcsóbb város ezen a télen

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram