Close
Egyszer minden whiskeyimádónak jegyet kell vennie erre a vonatra

Egyszer minden whiskeyimádónak jegyet kell vennie erre a vonatra

Olyan, mint az Államok-szerte népszerű borvonat, csak Amerika másik kedvencét kínálgatja. 

Ismét zakatol a My Old Kentucky Dinner Train!

A nem mindennapi vonatút a Kentucky állambeli Bardstownból indul, melyet egyébként a világ bourbonfővárosának tartanak, köszönhetően annak, hogy tizenegy helyi és regionális szeszfőzde működik arrafelé.

A legendásnak mondható bourbonjárat két és fél óra alatt harminchat mérföldet (kb. 57 kilométert) tesz meg, az 1940-es évekből származó étkezőkocsijait két 1950-es évekbeli F-mozdony húzza.

A szerelvény olyan nevezetes helyszínek mellett halad el, mint a Jim Beam lepárlóüzem, Jesse James menedékháza és a Jackson Hollow Trestle a Bernheim-erdőben.

A fejedelmi zakatolásra befizetők egy frissen készített, négyfogásos fedélzeti menüt kapnak, amelyhez természetesen egy-egy bourbon is párosul. Lepárlómesterek segítenek az utasoknak kiválasztani a megfelelő italt, miközben történeteket mesélnek, és a tudásuk egy részét is átadják.

Mindezért fejenként 115 dollárt kell kicsengetni, de lehetőség van szeparált helyet is vásárolni.

Ó, a whiskyt majd egy bizonyos életkor fölött kedveli meg az ember! – hányszor halljuk életünk során. Van benne valami bölcs és ősi, amolyan megfejteni való, hiszen komplexitásából fakadóan valóban nem az az ital, amit már fiatalon nyakalunk. Aztán eljön egy komolyabb esemény, egy fontos este, szerelmi csalódással átitatott éjszaka, megérkezik mellé egy scotch, és megváltozik minden, amit addig gondoltunk róla.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: My Old Kentucky Dinner Train – RJ Corman Facebook-oldala)

vonat | bourbon | út | fejedelmi | luxus

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram