Close
Egy angliai város betiltotta a nyugágyakat, nehogy fegyverként használják azokat

Egy angliai város betiltotta a nyugágyakat, nehogy fegyverként használják azokat

Egy képviselő kérdezett rá, hová tűntek Bournemouth tengerpartjáról a napozóágyak, és bár magyarázatként a Coviddal kapcsolatos intézkedésre számított, a hivatalos indoklás szerint teljesen más jellegű problémáról van szó.

Vikki Sade először azt hitte, hogy viccelnek vele, és meglehetősen bugyuta kifogásnak tartotta az indokot, ezért háromszor is feltette a kérdést, de minden alkalommal ugyanazt a választ kapta.

Összesen háromezer-ötszáz darab sárga és kék vászonszék bérelhető a városban, de az egyik helyi tisztségviselő szerint a nyugágyak erre a szezonra a raktárban maradnak, miután számos incidens történt az emberek antiszociális viselkedésének miatt. A városi tanács aggódik a személyzet biztonságáért, és attól tart, hogy a bérlők fegyverként használhatják a napozóágyakat egy-egy elfajult vita során.

“Nem emlékszem olyan esetre, hogy az emberek nyugágyakkal verekedtek volna. Még ha ez így is történt, akkor sem szabadulhatunk meg csak úgy a nyugágyaktól, hanem inkább növeljük a biztonságot, vagy járőrözzenek rendőrök a strandon” – nyilatkozta a képviselő.

A jelentések szerint viszont tavaly nyáron verekedések törtek ki a bournemouth-i sétányon, miután az emberek tömegével indultak a tengerpartra a korlátozások feloldásakor.

A városi tanács szóvivője elmondta, a szezon megtervezésekor úgy határoztak, hogy idén nem adják ki a nyugágyakat és napozóágyakat. A döntés mögötti elsődleges szempont a munkatársak, a lakosok és a látogatók biztonsága volt. “A járvány tavaly sok gondot hozott a felszínre, a strandok túlzsúfoltsága és az ebből adódó problémák pedig arra késztettek minket, hogy ezeket a változtatásokat meglépjük” – nyilatkozta a szóvivő.

Slade képviselő becslése szerint a város – amely átlagban fejenként 3,50 fontért (kb. 1500 forintért) adja bérbe a nyugágyakat –, mintegy 200 ezer fontot (kb. 82 millió forintot) veszített a székek raktárban maradása miatt.

VisitEngland arról készített felmérést, hogy a világjárvány milyen hatással volt a legkedveltebb angliai látnivalókra. Anélkül, hogy elspoilereznénk a számokat, sejthető, hogy a Covid mekkora csapást mért rájuk:  a tanulmány szerint 2019-hez képest hatvanöt százalékkal csökkent a látogatók száma, a bevételek pedig ötvenöt százalékkal estek vissza.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Itt az összes ország, ahol idén valamilyen formában fizetni kell a beutazásért
A föld alatti világ csodái között katedrálisok, vidámparkok és egy alvó vulkán is van
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom