Close
Egy angliai város betiltotta a nyugágyakat, nehogy fegyverként használják azokat

Egy angliai város betiltotta a nyugágyakat, nehogy fegyverként használják azokat

Egy képviselő kérdezett rá, hová tűntek Bournemouth tengerpartjáról a napozóágyak, és bár magyarázatként a Coviddal kapcsolatos intézkedésre számított, a hivatalos indoklás szerint teljesen más jellegű problémáról van szó.

Vikki Sade először azt hitte, hogy viccelnek vele, és meglehetősen bugyuta kifogásnak tartotta az indokot, ezért háromszor is feltette a kérdést, de minden alkalommal ugyanazt a választ kapta.

Összesen háromezer-ötszáz darab sárga és kék vászonszék bérelhető a városban, de az egyik helyi tisztségviselő szerint a nyugágyak erre a szezonra a raktárban maradnak, miután számos incidens történt az emberek antiszociális viselkedésének miatt. A városi tanács aggódik a személyzet biztonságáért, és attól tart, hogy a bérlők fegyverként használhatják a napozóágyakat egy-egy elfajult vita során.

“Nem emlékszem olyan esetre, hogy az emberek nyugágyakkal verekedtek volna. Még ha ez így is történt, akkor sem szabadulhatunk meg csak úgy a nyugágyaktól, hanem inkább növeljük a biztonságot, vagy járőrözzenek rendőrök a strandon” – nyilatkozta a képviselő.

A jelentések szerint viszont tavaly nyáron verekedések törtek ki a bournemouth-i sétányon, miután az emberek tömegével indultak a tengerpartra a korlátozások feloldásakor.

A városi tanács szóvivője elmondta, a szezon megtervezésekor úgy határoztak, hogy idén nem adják ki a nyugágyakat és napozóágyakat. A döntés mögötti elsődleges szempont a munkatársak, a lakosok és a látogatók biztonsága volt. “A járvány tavaly sok gondot hozott a felszínre, a strandok túlzsúfoltsága és az ebből adódó problémák pedig arra késztettek minket, hogy ezeket a változtatásokat meglépjük” – nyilatkozta a szóvivő.

Slade képviselő becslése szerint a város – amely átlagban fejenként 3,50 fontért (kb. 1500 forintért) adja bérbe a nyugágyakat –, mintegy 200 ezer fontot (kb. 82 millió forintot) veszített a székek raktárban maradása miatt.

VisitEngland arról készített felmérést, hogy a világjárvány milyen hatással volt a legkedveltebb angliai látnivalókra. Anélkül, hogy elspoilereznénk a számokat, sejthető, hogy a Covid mekkora csapást mért rájuk:  a tanulmány szerint 2019-hez képest hatvanöt százalékkal csökkent a látogatók száma, a bevételek pedig ötvenöt százalékkal estek vissza.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

covid | tengerpart | fegyver | strand | nyugágy

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram