Close
Ősztől már majdnem száz úti cél elérhető az egyik patinás légitársasággal

Ősztől már majdnem száz úti cél elérhető az egyik patinás légitársasággal

Bővíti őszi menetrendjét a KLM, a holland királyi légitársaság hetvenkettőről kilencvenegyre növeli az elérhető célállomások számát október végéig.

A légicég közleményében azt írta, az európai hálózatot nagyobb részt már visszaállították, de a járatok száma még jóval alacsonyabb, mint egy évvel korábban. Augusztusban mintegy tízezer járat közlekedett, számuk szeptemberben 13 500-ra emelkedik, de tavaly ugyanilyenkor közel húszezer járatot üzemeltetett a KLM. Európán belül Corkba, Southamptonba és Poznanba is közlekednek már járatok.

Az interkontinentális piacon azonban még nagyobb elmaradás tapasztalható az alacsony kereslet miatt. Tavaly ugyanebben az időszakban hatvankilenc célállomás volt elérhető, most tízzel kevesebb, és a járatok egyharmada csak árut szállít.

Augusztusra és szeptemberre mintegy kétezer, októberre pedig alig ezernyolcszáz járat van tervben, míg tavaly ugyanilyenkor 2500-3000 járatot közlekedtetett a társaság.

A cégcsoporton belül az Air France is változásokat jelentett be: a társaság honlapján elérhető közlemény szerint a francia belföldi járatok jelentős része átkerül a holding diszkont légitársaságához, a Transavia France-hoz. A társaság több vidéki bázisán is jelentős fejlesztéseket hajt végre, az Air France pedig minden olyan regionális járatot beszüntet, amely legfeljebb két és fél órás vasúti járattal elérhető.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: PIxabay)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom