Close
Döbbenetesen visszaesett az utasforgalom Ferihegyen a tavaly ilyenkorihoz képest

Döbbenetesen visszaesett az utasforgalom Ferihegyen a tavaly ilyenkorihoz képest

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma több mint nyolcvan százalékkal maradt el júliusban az egy évvel korábbitól, ugyanakkor az előző hónaphoz viszonyítva már háromszor annyian repültek.

A repülőteret üzemeltető Budapest Airport közleményéből kiderül: az év hetedik hónapjában 301 ezer érkező és induló utast regisztráltak, nyolcvanegy százalékkal kevesebbet, mint tavaly ugyanilyenkor.

A koronavírus-járvány miatt korábban leállított járatok közül azonban egyre több indul újra, ezért az idén júniushoz képest több mint háromszor annyian fordultak meg Ferihegyen.

A Budapest Airport kiemelte: augusztusban már heti ötszáz közvetlen légijárat érhető el Budapestről, kilencvennyolc úti célra. Folyamatosan tér vissza az utazási kedv, amelyhez az is hozzájárul, hogy az utasok biztonságosnak ítélik a légi utazást Budapestről. A CAPA légiközlekedési tudásközpont adatai szerint a budapesti repülőtéren az év eddigi részében 3,2 millió utas fordult meg, 64 százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotó: Getty Images)

ferihegy | budapest | visszaesés | Liszt ferenc Nemzetközi repülőtér | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram