Close
Hamarosan úgy bringázhatunk a Balaton körül, mint még sosem

Hamarosan úgy bringázhatunk a Balaton körül, mint még sosem

Az eddig 206 kilométeres balatoni bringakör mellett további hatszáz kilométernyi utat jelölnek ki, ezzel integrálva nem vízparti településeket is.

Ezentúl ha Balaton-felvidéken, a Kis-Balatonnál vagy dél-balatoni térségben nyaralunk, akkor jó eséllyel a parttól távolabbról is könnyedén megszervezhetjük majd a bringatúrákat. Ráadásul amibe ez a beruházás kerül, csak harmada annak az 1,2 milliárd forintos projektnek, amelyről tizenhárom szakmai szervezet írta alá közös megállapodást.

Az összeg másik harmadából létrehoznak majd három kiemelt szolgáltatóközpontot Balatonfüreden, Keszthelyen és Balatonföldváron. Ezekben a központokban kölcsönözni lehet majd, továbbá információt, műszaki segítséget, bicikliszállítást vagy túravezetést kérni.

“Az öt éve elindított Nyitott Balaton programsorozat – melynek célja, hogy a Balaton ne csak nyáron legyen turisztikai célpont – újabb lendületet kaphat, elvégre kerékpáros kirándulásokat tipikusan tavasszal és ősszel is lehet tartani” – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

És még mindig megmarad a projekt költségvetésének harmada, amiből lényegében a fentieket promotálják majd, honlap és reklámok segítségével. A fejlesztést a következő 22 hónap alatt kell megvalósítani.

Ez is érdekelhet:


(Forrás: MTI)

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom