Close
Tinédzser korú vezérigazgató, állati jogok és mesterséges intelligencia – Új nevek a Brain Baron

Tinédzser korú vezérigazgató, állati jogok és mesterséges intelligencia – Új nevek a Brain Baron

Hogyan lesz valaki tizennégy évesen egy limonádécég vezérigazgatója? Milyen jogai lesznek a jövő szarvasmarháinak? Mi van, ha túlértékeljük a mesterséges intelligenciát? A Brain Bar legújabb előadó csak arra várnak, hogy május végén Budapesten is bemutassák vízióikat.

Európa legnagyobb jövőfesztiváljára Budapestre látogat Mikaila Ulmer, aki tizennégy éves korára nem kisebb eredménnyel büszkélkedhet, minthogy a Me & Bees limonádémárka alapító-vezetőjeként terméke szinte az összes amerikai élelmiszerlánc polcán megtalálható.

Élhetünk-e állattartás nélkül? Jacy Reese szerint nem kérdés, hogy a tányérunkról hamarosan eltűnnek az állati fehérjék – kivéve a laboratóriumban előállított húst. Az állattartás vége című könyvében Reese tudományos és etikai szempontból is olyan jövőt vízionál, amiben már nem lesz szükség vágóhidakra.

Itt lesz Gary Smith, aki szerint a mesterséges intelligencia korában az igazi veszélyt nem az embernél okosabb gépek jelentik, hanem éppen az a tévhit, hogy a gépek okosabbak nálunk. AI Delusion című legújabb sikerkönyvének apropóján Smith a mesterséges intelligenciával kapcsolatos téveszméket cáfolja meg Budapesten.

A Brain Bar-on előad mellettük:
  • Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár
  • Dr. Alexander Kotouc, a BMW i termékmenedzsment-vezetője
  • Jeffrey Tucker Bitcoin-guru, a liberty.me alapítója
  • Kevin Folta, a géntechnológiával módosított élelmiszerek kutatója a Floridai Egyetemen

A világ vezető gondolkodóit idén is ingyenesen hallgathatják meg a diákok és a tanárok. Csupán annyit kell tenniük, hogy regisztrálnak a Brain Bar oldalán. A fesztivál emellett várja azok jelentkezését is, akik szívesen bemutatnák a látogatóknak lélegzetelállító projektjüket, találmányukat. Jelentkezni leírással együtt az alábbi oldalon lehet.

A fesztivál ismét a Corvinus Egyetemen várja az érdeklődőket május 30-31-én. Kedvező árú fesztiválbérletek és csoportos jegyek továbbra is elérhetőek a Brain Bar oldalán.

Ő is ott lesz a Brain Baron:

FOLYTASD EZZEL
Műfenyő vagy igazi? Így lesz fenntarthatóbb a karácsony
Egy kicsit megint megkönnyeztük a Müpa karácsonyi kisfilmjét
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom