Close
Tinédzser korú vezérigazgató, állati jogok és mesterséges intelligencia – Új nevek a Brain Baron

Tinédzser korú vezérigazgató, állati jogok és mesterséges intelligencia – Új nevek a Brain Baron

Hogyan lesz valaki tizennégy évesen egy limonádécég vezérigazgatója? Milyen jogai lesznek a jövő szarvasmarháinak? Mi van, ha túlértékeljük a mesterséges intelligenciát? A Brain Bar legújabb előadó csak arra várnak, hogy május végén Budapesten is bemutassák vízióikat.

Európa legnagyobb jövőfesztiváljára Budapestre látogat Mikaila Ulmer, aki tizennégy éves korára nem kisebb eredménnyel büszkélkedhet, minthogy a Me & Bees limonádémárka alapító-vezetőjeként terméke szinte az összes amerikai élelmiszerlánc polcán megtalálható.

Élhetünk-e állattartás nélkül? Jacy Reese szerint nem kérdés, hogy a tányérunkról hamarosan eltűnnek az állati fehérjék – kivéve a laboratóriumban előállított húst. Az állattartás vége című könyvében Reese tudományos és etikai szempontból is olyan jövőt vízionál, amiben már nem lesz szükség vágóhidakra.

Itt lesz Gary Smith, aki szerint a mesterséges intelligencia korában az igazi veszélyt nem az embernél okosabb gépek jelentik, hanem éppen az a tévhit, hogy a gépek okosabbak nálunk. AI Delusion című legújabb sikerkönyvének apropóján Smith a mesterséges intelligenciával kapcsolatos téveszméket cáfolja meg Budapesten.

A Brain Bar-on előad mellettük:

  • Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár
  • Dr. Alexander Kotouc, a BMW i termékmenedzsment-vezetője
  • Jeffrey Tucker Bitcoin-guru, a liberty.me alapítója
  • Kevin Folta, a géntechnológiával módosított élelmiszerek kutatója a Floridai Egyetemen

A világ vezető gondolkodóit idén is ingyenesen hallgathatják meg a diákok és a tanárok. Csupán annyit kell tenniük, hogy regisztrálnak a Brain Bar oldalán. A fesztivál emellett várja azok jelentkezését is, akik szívesen bemutatnák a látogatóknak lélegzetelállító projektjüket, találmányukat. Jelentkezni leírással együtt az alábbi oldalon lehet.

A fesztivál ismét a Corvinus Egyetemen várja az érdeklődőket május 30-31-én. Kedvező árú fesztiválbérletek és csoportos jegyek továbbra is elérhetőek a Brain Bar oldalán.

Ő is ott lesz a Brain Baron:

brain bar | fesztivál

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram