Többnapos karantén vár az ebbe a dél-amerikai országba utazó oltatlanokra

Lehet utazni Brazíliába oltatlanul is, csak érkezést követően karanténnal kell számolni.

Az új szabályok értelmében ugyanis a hatalmas dél-amerikai ország minden repülővel érkező, nem beoltott utast ötnapos karanténra kötelez. A rendelet már megjelent a hivatalos közlönyben, és december 11-től lesz hatályos.

A szabályozás az omikron változat megjelenésével függ össze. A brazil egészségügyi hatóság vezetője, Antonio Barra Torres szerint a szabály "elrettentő és felvilágosító intézkedés", amelynek célja, hogy visszatartsa a "Brazíliába irányuló oltásellenes turizmust".

A külföldről érkezőknek – oltási státuszuktól függetlenül – az indulás előtt legalább hetvenkét órával PCR-tesztet kell csináltatniuk, illetve ki kell tölteniük egy nyilatkozatot a Brazíliába utazásukkal kapcsolatban.

A nem beoltottaknak az ötnapos karanténidőszak letelte után szintén kötelező a Covid-teszt, és be kell jelentkezniük egy egészségügyi ügynökségi központban, ahol az ideiglenes tartózkodási helyüket is meg kell adniuk.

Nem világos azonban, hogy Brazília mennyire hatékonyan tudja majd nyomon követni és betartatni a kötelező karantént az országba érkezőkkel, akik vélhetően a lefoglalt szálláshelyükön töltik le a karanténidőt.

(Forrás: Independent, fotók: Pixabay)

kötelező | oltatlanok | brazília | utazás | öt nap

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom