Ezek most a világ legelképesztőbb téglaépületei

A legtekintélyesebb téglaépítészeti elismerés, a Brick Award a modern és innovatív téglaépítészet legkreatívabb példáit díjazza. Az elismert építészekből álló zsűri idén 54 ország 743 pályázata közül választotta ki az öt kategóriagyőztes projektet, valamint közülük az általános fődíjast.

Az idén 11. alkalommal kiosztott Brick Awardot húsz évvel ezelőtt hozta létre a Wienerberger, hogy az építészeket és a rajongókat a tervezési koncepciók megosztására, illetve új építési formák felfedezésére ösztönözze. Az elmúlt évek során a világ minden tájáról – köztük Magyarországról is – érkeztek pályázatok, amikhez a nevezők téglatípusok széles skáláját használták fel, különféle színben és formában.

Nézzük is meg akkor a győzteseket!

„Napjainkban az építészek egyszerre számos kihívással néznek szembe – mondta Heimo Scheuch, a Wienerberger AG vezérigazgatója. – Olyan tereket kell alkotniuk, amelyek egyszerre csökkentik a bolygóra gyakorolt hatásunkat és védenek minket az éghajlatváltozás következményeitől, miközben megfizethetőbbé teszik az otthonokat, mivel a megélhetési költségek az elmúlt években megugrottak. A válaszok megtalálása érdekében ezek a rendkívüli építészek az anyag és a szerkezet felhasználásának új módjait kutatják, ahogyan azt a Brick Award díjazottjainak munkái is bizonyítják.”

A zsűri által kiválasztott legjobb 50 pályamű immár hagyományosan bekerül a pályázatot kísérő könyvbe, idén a Brick 24 albumba, ahol részletesen bemutatják a pályaműveket. A kortárs téglaépítészetről szóló áttekintést a nemzetközi szerzők öt esszéje teszi teljessé.

A 27 ezer euró (több mint 10 millió forint) összdíjazású pályázaton a fődíjas alkotás hétezer eurót, míg a kategóriagyőztesek egyenként öt-ötezer eurót kapnak.

(Forrás, fotók: Wienerberger, a nyitóképen a fődíjas International Rugby Experience rendezvényközpont látható)

téglaépület | brick award | téglaépítésű | lista | Wienerberger

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom