Bringázna a gyermek?

Az egyik legnagyobb családi program együtt tekerni. Képzeljük csak el, hogy milyen nagy öröm a gyerekek számára is. Adott viszont a dilemma, hogy mikortól engedhetjük meg a kicsik számára, hogy ők is bátrabbak legyenek, és milyen bicajt válasszunk nekik?

A megfelelő típustól kezdve a jó méreten át egészen a tökéletes kiegészítőkig mindenre gondolnunk kell, hiszen a gyermek épsége az első. A következő pár sorban ezért most kivesézzük a témát és megtudhatjuk, hogyan dönthetünk felelősségteljesen ez ügyben.

Miért tekerjen a lurkó?

A kerékpározás rendkívül jótékony hatással van az emberi szervezetre, s ez különösen a még fejlődésben lévő aprócska gyerekekre igaz.

Ez a fajta mozgás jó hatással van a mentális képességekre. Sokan például nem tudják, de amiatt, mert a kicsik viszonylag kevés időt töltenek a szabadban (nem egész évben, csak nyáron lehetnek odakint), bizony vannak olyan agyi pályák, amelyek nem aktiválódnak teljesen. Ezzel szemben a biciklizés fejleszti az egyensúlyt, a beszédfejlődést és a mozgáskoordinációt is.

A bringázás hatására emelkedik a neuronok száma az agyban, így a kognitív képességek is javulnak. Na és ez még semmi! Gyorsul a gyerekek reakcióideje, valamint a memória és a koncentráció is csiszolódik.

Mekkor kerékpárt válasszunk a piciknek?

Az első kerékpárválasztás a gyereknek mindig rémálomnak tűnik. Mindenki a legjobbat akarja a kicsiknek, s pontosan tudják a szülők azt is, hogy mennyit árthat egy rossz döntés neki. A Kerekparom.hu: Kerékpár Webshop gyerekbringái között például, minden korosztály megtalálja, amit keres!

Vannak, akik számára az életkor a döntő, viszont ez sajnos nem a legjobb elv. Sokféle testalkatú, fizikumú gyermek van a világon, és egyáltalán nem biztos, hogy mindegyik beletartozik az általános csoportosításba. Pont ezért érdemes a gyerekek méreteihez és fejlettségi szintjéhez igazodni!

A tökéletes méret eltalálásához csupán a gyermek magasságát kell tudnunk.

A 85-100 cm-es magasság esetében a 10"-os futóbringák alkalmasak. 90-105 cm közötti magassághoz már a 14"-os darabok passzolnak inkább. A 105-120 cm-es magasság esetében a 16”-os kerékpárok ajánlottak, míg a 120-135 cm-es magassághoz a 20”-os gyerekbringák illenek. Végül, de nem utolsósorban a 135-155 cm közötti magasság már a nagyobb, 24”-os darabokat igényli.

 Mi a helyzet a 12”-os bringával?

A 12”-os bicajok az egészen kicsi gyerekeknek, 80-85 cm-es magasságtól ajánlottak, tehát nagyjából 2 éves kortól használhatják a lurkók. Ebben a korban megismerkednek a gyermekek a kezdeti lépésekkel; megtanulják, hogyan kell hajtani és fékezni, aztán megpróbálják irányítani a biciklit. Többségük pótkerékkel együtt szerezhető be. A 10”-os futóbiciklik már a legkisebbek kedvencei.

A Capriolo, a Koliken, a Csepel és a Neuzer márkák termékei biztonságos környezetet teremtenek a kicsik első útjaihoz.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Tippek vőlegényeknek luxus esküvői öltözethez

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom