Close
A britek számára jelenleg ezek az országok a legvonzóbb nyaralóhelyek

A britek számára jelenleg ezek az országok a legvonzóbb nyaralóhelyek

A politikai bizonytalanságok miatt idén kevesebb brit turistára lehet számítani az Európai Unión belül. De akkor mégis merre nyaralnak a szigetország lakói?

A Thomas Cook utazási iroda tette közzé az adatokat, amelyek szerint az idei nyárra lefoglalt utak negyvennyolc százaléka az EU-n kívüli országokba irányul, ez pedig tízszázalékos emelkedést jelent a tavalyi évhez képest. A Brexit tehát a britek vakációjára is hatással van.

Mindez összecseng az Egyesült Királyság Postahivatalának számaival, amelyekből szintén arra lehet következtetni, hogy idén a britek egy nagyobb hányada kíván az Európai Unión kívül nyaralni, többen váltottak ugyanis valutát. A japán jen és az indiai rúpia is kelendőbb lett, a legnagyobb növekedés azonban az egyiptomi font esetében figyelhető meg.

Ettől függetlenül a legnépszerűbb üdülési célpont továbbra is egy Európai Unió-s tagállam, nevezetesen Spanyolország.

A Thomas Cook – amely irodán keresztül 19 millióan foglalnak nyaralást minden évben – adatai szerint a második helyezett Törökország, majd Görögország, az Egyesült Államok és Ciprus következik.

Érdekesség, hogy a jelek szerint Tunézia is kezd felzárkózni azok után, hogy 2015-ben egy iszlám terrortámadás során harminckilenc ember – köztük harminc brit turista – vesztette életét. A tragédiát követően drámai módon visszaesett a turizmus, idén azonban már javulnak a számok.

Egy másik felmérés arról számol be, hogy különösen a fiataloknak köszönhetően – akik minél távolabbi, minél egzotikusabb helyeket szeretnének felfedezni – egyre felkapottabbá válnak az olyan célpontok, mint a Fülöp-szigetek vagy Indonézia, ezzel egy időben az európai országok kezdik elveszíteni vonzerejüket.

A húsz legfelkapottabb úti cél közül csupán négy európai; Spanyolország mellett még Málta, Grúzia és Olaszország képviseli az öreg kontinenst. Akármit is gondolnak a britek, szerintünk azért akadnak itt még igazi kincsek,

máris ajánlunk néhányat:

(Képek: Getty Images)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom