Close
A britek számára jelenleg ezek az országok a legvonzóbb nyaralóhelyek

A britek számára jelenleg ezek az országok a legvonzóbb nyaralóhelyek

A politikai bizonytalanságok miatt idén kevesebb brit turistára lehet számítani az Európai Unión belül. De akkor mégis merre nyaralnak a szigetország lakói?

A Thomas Cook utazási iroda tette közzé az adatokat, amelyek szerint az idei nyárra lefoglalt utak negyvennyolc százaléka az EU-n kívüli országokba irányul, ez pedig tízszázalékos emelkedést jelent a tavalyi évhez képest. A Brexit tehát a britek vakációjára is hatással van.

Mindez összecseng az Egyesült Királyság Postahivatalának számaival, amelyekből szintén arra lehet következtetni, hogy idén a britek egy nagyobb hányada kíván az Európai Unión kívül nyaralni, többen váltottak ugyanis valutát. A japán jen és az indiai rúpia is kelendőbb lett, a legnagyobb növekedés azonban az egyiptomi font esetében figyelhető meg.

Ettől függetlenül a legnépszerűbb üdülési célpont továbbra is egy Európai Unió-s tagállam, nevezetesen Spanyolország.

A Thomas Cook – amely irodán keresztül 19 millióan foglalnak nyaralást minden évben – adatai szerint a második helyezett Törökország, majd Görögország, az Egyesült Államok és Ciprus következik.

Érdekesség, hogy a jelek szerint Tunézia is kezd felzárkózni azok után, hogy 2015-ben egy iszlám terrortámadás során harminckilenc ember – köztük harminc brit turista – vesztette életét. A tragédiát követően drámai módon visszaesett a turizmus, idén azonban már javulnak a számok.

Egy másik felmérés arról számol be, hogy különösen a fiataloknak köszönhetően – akik minél távolabbi, minél egzotikusabb helyeket szeretnének felfedezni – egyre felkapottabbá válnak az olyan célpontok, mint a Fülöp-szigetek vagy Indonézia, ezzel egy időben az európai országok kezdik elveszíteni vonzerejüket.

A húsz legfelkapottabb úti cél közül csupán négy európai; Spanyolország mellett még Málta, Grúzia és Olaszország képviseli az öreg kontinenst. Akármit is gondolnak a britek, szerintünk azért akadnak itt még igazi kincsek,

máris ajánlunk néhányat:

(Képek: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Óriási hegedűhajón zenélt egy vonósnégyes Velencében
Csodás show-műsorként hirdetik a vulkánkitörést a Kanári-szigeteken
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom