Close
Minden ízében jégkrém ez a hűsítő fagyizó

Minden ízében jégkrém ez a hűsítő fagyizó

Ívek és hullámos felületek töltik ki azt a kis brnói fagyizót, amelyet a cseh Holky Rády Architekturu (Lányok, akik szeretik az építészetet) stúdió tervezett.

A Ještě Jednu (Még egy) névre hallgató üzlet mindössze 29,5 négyzetméterén kapott helyet a tükrös üveggel leválasztott konyha, a hűtő, amelyben földöntúli harmóniában sorakoznak egymáson a jégkrémesdobozok, és még egy kávézósarok is van.

A helyi illetőségű tervezőiroda játékos környezetet akart létrehozni az épület íves bejárataiból és mennyezetéből kiindulva. Ez a motívum köszön vissza többek között a csilláron és az acél mosdókagylón is.

A pasztellárnyalatok kiemelik a jégkrémek színeit, míg az acélfelületek visszatükrözik a környezetüket.

Az építészek még finom utalásokat is elhelyeztek, melyekben az üzlet tágabb környezetének és Olaszországnak, a gelato hazájának hangulata köszön vissza.

A pult elülső oldalát díszítő, hullámos, fehér betonból készült panel például utal a klasszikus oszlopokra, és a közeli, középkori templom pilléreire is. Az acél mosdókagyló pedig főhajtás az olasz utcák és terek kútjai előtt.

Ezek a világ legvagányabb fagyizói, ahol egy-egy gombóc a fine diningot súrolja, ha pedig nem mozdulnál ki otthonról a hőségben, akkor mutatunk néhány házilag elkészíthető, egészséges jégkrémet.

(Forrás: Dezeen, képek: Barbora Kudelová/Dezeen)

csehország | fagyizó | Brno | Holky Rády Architekturu | fagyi

FOLYTASD EZZEL

A lombokat követve kanyarog ez a liliom alakú brazil ház

Ha így megy tovább, sokan fognak utcára kerülni: elképesztően drágultak az albérletárak

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom