Close
Minden ízében jégkrém ez a hűsítő fagyizó

Minden ízében jégkrém ez a hűsítő fagyizó

Ívek és hullámos felületek töltik ki azt a kis brnói fagyizót, amelyet a cseh Holky Rády Architekturu (Lányok, akik szeretik az építészetet) stúdió tervezett.

A Ještě Jednu (Még egy) névre hallgató üzlet mindössze 29,5 négyzetméterén kapott helyet a tükrös üveggel leválasztott konyha, a hűtő, amelyben földöntúli harmóniában sorakoznak egymáson a jégkrémesdobozok, és még egy kávézósarok is van.

A helyi illetőségű tervezőiroda játékos környezetet akart létrehozni az épület íves bejárataiból és mennyezetéből kiindulva. Ez a motívum köszön vissza többek között a csilláron és az acél mosdókagylón is.

A pasztellárnyalatok kiemelik a jégkrémek színeit, míg az acélfelületek visszatükrözik a környezetüket.

Az építészek még finom utalásokat is elhelyeztek, melyekben az üzlet tágabb környezetének és Olaszországnak, a gelato hazájának hangulata köszön vissza.

A pult elülső oldalát díszítő, hullámos, fehér betonból készült panel például utal a klasszikus oszlopokra, és a közeli, középkori templom pilléreire is. Az acél mosdókagyló pedig főhajtás az olasz utcák és terek kútjai előtt.

Ezek a világ legvagányabb fagyizói, ahol egy-egy gombóc a fine diningot súrolja, ha pedig nem mozdulnál ki otthonról a hőségben, akkor mutatunk néhány házilag elkészíthető, egészséges jégkrémet.

(Forrás: Dezeen, képek: Barbora Kudelová/Dezeen)

Holky Rády Architekturu | fagyi | fagyizó | Brno | Ještě Jednu

FOLYTASD EZZEL

Bárki megszállhat abban a dubaji penthouse-ban, amiért még Beyoncé is rajong

Azonnal könnyű tavaszi napsütés jár át ettől a gyönyörű dizájnerháztól

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram