A brownie egy igazán könnyen elkészíthető desszert, amit az év bármelyik napján szívesen fogyasztunk. Nyáron azonban érdemes felturbózni egy jókora adag vanília fagylalttal, tejszínhabbal és egy maréknyi pirított mogyoróval, hogy a végeredmény egy igazi hűsítő finomság legyen.
Hozzávalók a brownie-hoz:
- 1 1/3 csésze liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál só
- 4 evőkanál sótlan vaj
- 1 csésze kristálycukor
- 4 evőkanál víz
- 1 tábla étcsokoládé
- 4 tojás elkeverve
- 2 teáskanál vaníliaaroma
A tálaláshoz:
- Vanília fagylalt
- tejszínhab
- apróra vágott, pirított földimogyoró
Elkészítése:
Első lépés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben egy tálba beletesszük a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és elkeverjük, majd félretesszük.
Második lépés: Egy kis lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot és a vizet. Addig hevítjük, amíg a cukor fel nem olvad. Ezt követően lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk az étcsokoládét és addig keverjük, amíg a csoki teljesen el nem olvad.
Harmadik lépés: Amikor már kevésbé forró a csokoládé, elkezdjük hozzáadagolni a tojásokat, végül beleöntjük a vaníliaaromát is. A csokis masszát belekanalazzuk a lisztkeverékbe és homogén állagúra keverjük.
Negyedik lépés: A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 30 perc alatt készre sütjük. Az idő elteltével a süteményt kivesszük a sütőből és félretesszük, hogy kihűljön.
Ötödik lépés: Tálaláskor a süteményt kockára vágjuk. Egy tányér közepére helyezünk egy brownie-t, rárakunk egy gombóc vanília fagylaltot, nyomunk rá egy adag tejszínhabot, majd az előzetesen lepirított, durvára tört mogyoróval megszórva kínáljuk.
Gyakorlatilag bármilyen idénygyümölcsből, három hozzávaló segítségével elkészíthető az egészséges és finom jégkrém. Csupán joghurtra, édesítőszerre és friss gyümölcsre van szükség, és persze jégkrémkészítő formára, amelyet a hipermarketek mellett a legnagyobb lakberendezési üzletben is meg lehet vásárolni szilikonos változatban.
(Fotók: Getty Images)
fagyi | nyár | sütemény | brownie | recept
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!