Close
A hetvenes évekig ment vissza az időben a kasmírkirály Cucinelli

A hetvenes évekig ment vissza az időben a kasmírkirály Cucinelli

Idén ünnepli negyvenedik születésnapját a főleg kasmír anyagra építő prémium ruházati termékeivel világhírűvé vált márka, a Brunello Cucinelli. A jeles évforduló alkalmából a birodalom bemutatta a 2018-as őszi-téli kollekcióját, amely a hetvenes évek végét hozza vissza – természetesen újraértelmezve.

Exkluzivitás és csúcsminőség. Ez a két legfontosabb hívószava az 1978-ban alapított itáliai cégnek. Brunello Cucinelli napjainkban a kasmír uralkodójának tekinthető, és nem csak hazájában, hanem az egész világon.

Az egyszerű földműves családból származó divattervező a hagyományok megőrzése mellett jutott fel a csúcsra. Perugiában például a kézműves módszer titkait ápolva megalapította a Mesterségek Iskoláját, ahol a diákok ösztöndíjban részesülve tanulhatják ki a szakma fortélyait.

A folyton a tökéletességre és az újításra törekvő kasmírguru híressé vált különleges kampányairól, illetve neki köszönhetően a márka néhány éve már a tőzsdén is megmutatja magát.

Mindig is jellemző volt a divatra a korábbi korszakok felé való visszakacsintás és alighanem sokáig így lesz is még – ebből kiindulva nem akkora meglepetés, hogy a hetvenes évekből merített inspirációt a születésnapi őszi-téli kollekcióhoz.

Nem feltétlenül ezt az időszakot tartjuk a férfidivat csúcsának, ám szemmel láthatóan Brunello Cucinelli igyekezett a jobb dolgokat hasznosítani, és túllépni mondjuk a trapéznadrágokon.

Ikonikus kötött pulcsija például önmagában kifinomult viseletet kölcsönöz, mint ahogy a vintázs hangulatú pamutbársony szmokingja, vagy a kivételes alkalmakra mindig megnyerő választásnak tűnő mellénye is nyomban a prémium tartományba repíti viselőjét.

A színvilágot tekintve a csokoládé, a gesztenye, a fehér, a mályva, a bordó, a sötétkék és a tevebarna uralkodik, az anyagokat illetően a kasmír mellett főként a pamut, a selyem, a bársony, a szőrme és a bőr rajongói örülhetnek.

A kiegészítőket sem felejtette el, sapkák, bőrcipők, kesztyűk és szándékosan túlméretezett sálak tartoznak még a kollekcióhoz.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: brunellocucinelli.com)

FOLYTASD EZZEL
Először mutatják meg a nyilvánosság előtt a földkerekség legnagyobb csiszolt gyémántját
Egyedülálló divatkiállítás foglalja el a párizsi múzeumokat január végén
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom