Close
A hetvenes évekig ment vissza az időben a kasmírkirály Cucinelli

A hetvenes évekig ment vissza az időben a kasmírkirály Cucinelli

Idén ünnepli negyvenedik születésnapját a főleg kasmír anyagra építő prémium ruházati termékeivel világhírűvé vált márka, a Brunello Cucinelli. A jeles évforduló alkalmából a birodalom bemutatta a 2018-as őszi-téli kollekcióját, amely a hetvenes évek végét hozza vissza – természetesen újraértelmezve.

Exkluzivitás és csúcsminőség. Ez a két legfontosabb hívószava az 1978-ban alapított itáliai cégnek. Brunello Cucinelli napjainkban a kasmír uralkodójának tekinthető, és nem csak hazájában, hanem az egész világon.

Az egyszerű földműves családból származó divattervező a hagyományok megőrzése mellett jutott fel a csúcsra. Perugiában például a kézműves módszer titkait ápolva megalapította a Mesterségek Iskoláját, ahol a diákok ösztöndíjban részesülve tanulhatják ki a szakma fortélyait.

A folyton a tökéletességre és az újításra törekvő kasmírguru híressé vált különleges kampányairól, illetve neki köszönhetően a márka néhány éve már a tőzsdén is megmutatja magát.

Mindig is jellemző volt a divatra a korábbi korszakok felé való visszakacsintás és alighanem sokáig így lesz is még – ebből kiindulva nem akkora meglepetés, hogy a hetvenes évekből merített inspirációt a születésnapi őszi-téli kollekcióhoz.

Nem feltétlenül ezt az időszakot tartjuk a férfidivat csúcsának, ám szemmel láthatóan Brunello Cucinelli igyekezett a jobb dolgokat hasznosítani, és túllépni mondjuk a trapéznadrágokon.

Ikonikus kötött pulcsija például önmagában kifinomult viseletet kölcsönöz, mint ahogy a vintázs hangulatú pamutbársony szmokingja, vagy a kivételes alkalmakra mindig megnyerő választásnak tűnő mellénye is nyomban a prémium tartományba repíti viselőjét.

A színvilágot tekintve a csokoládé, a gesztenye, a fehér, a mályva, a bordó, a sötétkék és a tevebarna uralkodik, az anyagokat illetően a kasmír mellett főként a pamut, a selyem, a bársony, a szőrme és a bőr rajongói örülhetnek.

A kiegészítőket sem felejtette el, sapkák, bőrcipők, kesztyűk és szándékosan túlméretezett sálak tartoznak még a kollekcióhoz.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: brunellocucinelli.com)

Brunello Cucinelli | kollekció | bársony | divat | pullóver

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a közel hatvanmilliós órával villog Lionel Messi Katarban

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram