Karácsonyi vásáron enni mindig is hírhedten meg nem érős volt és persze túlárazott. De mindezek semmik az idei év egészen elszállt áraihoz képest, amiket még mindig nehezen hiszünk el.
A Vakmajom Facebook-oldal tett közzé egy fotót a Bazilikánál megrendezett karácsonyi vásár árlapjáról, melynek árai egészen egyszerűen elképesztőek.
A minden feltét nélküli, lisztből, vízből, tejből és élesztőből készült lángos 2000 forintba kerül, de ha már sajtot és tejfölt is kér rá az ember, rögtön 3600 forintra ugrik az ára, az úgynevezett BBQ lángosért pedig 6000 forintot kérnek, de csak a (tételenként) 800 és 600 forintos extra feltétek nélkül.
A legdrágább tétel a Big Boss Plate hústál 9600 forintért (amiből egy jobb étteremben is megvacsorázik két ember), de nem sokkal olcsóbb a kolbásztál sem 8000-ért, amihez ha kérünk bármi mást, mondjuk szószt, az 600 forintnál kezdődik, de ha harapnánk mellé egy sültkrumplit, készítsünk elő 3000 forintot érte.
Valamint furcsa extra még, hogy az árlap készítőjének komoly problémái voltak az euróra való átváltással minden értelemben: például a 2000 forintos tételekért 2500 forintnak megfelelő 6 eurót kér, de a 2800 forintos tétel mellett csak 4 euró szerepel (kb. 1600 forint).
(Fotók: Adventibazilika)
karácsony | árak | karácsonyi vásár | Bazilika | advent | drágulás
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!