Close
Apokaliptikus állapotokra készítik fel a lakosokat az Egyesült Államokban

Apokaliptikus állapotokra készítik fel a lakosokat az Egyesült Államokban

Évtizedek óta nem tapasztalt hidegre, havazásra és szélviharokra, valamint ezzel járó áramkimaradásokra készülnek az Egyesült Államok középső államaiban a karácsonyt megelőző napokban és az ünnep idejére, számos államban már szerdán is jóval fagypont alatt maradt a hőmérséklet.

A szokatlanul hideg sarki légtömeg északnyugat felől érte el az országot, és hatása az Egyesült Államok szinte teljes területén érzékelhető lesz, a következő napokban a déli államokat is eléri.

New York állam már novemberben is erős havazást látott, egy buffalói férfi a járdáját takarítja

Az amerikai meteorológiai szolgálat figyelmeztetést adott ki az ország teljes középső területére, az ünnepre utazást tervezőket óvatosságra kérték. Seattle repülőterén már szerdán csaknem kétszáz járatot kellett törölni. Az északi államokban szerda reggel már mínusz húsz Celsius-fok alá süllyedt a hőmérő higanyszála, de a déli Texas nagy részén is beköszöntöttek a mínuszok. Dallasban csütörtökön az előrejelzések szerint már nem lesz melegebb mínusz kilenc foknál.

A novemberi havazás a minneapolisi St. Paul reptéren

Az előrejelzések szerint a következő napokban az ország legészakibb területein akár mínusz ötven foknál is hidegebb lehet, ami viharos széllel párosul.

Szintén Buffalóban az emberek sítalpakon próbáltak közlekedni

A hatóságok fokozott óvatosságra kérték a lakosságot, az állattartók figyelmét is felhívták arra, hogy helyezzék biztonságba állományukat.
A hideg levegő az előrejelzések szerint péntekre eléri a délkeleti Floridát, amelynek északi részein fagyra adtak ki figyelmeztetést, és a hatóságok külön felhívták a lakosság figyelmét arra, hogy gondoskodjon a vízvezetékek védelméről.

Míg az amerikaiak karácsonya ezúttal túlzottan is fehér lesz, nálunk évről évre egyre kevésbé lehet hóra számítani.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

amerikai egyesült államok | időjárás | hideg

FOLYTASD EZZEL

Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram