Close
Ezzel a gyönyörű, kilencven éves fenyővel várja a karácsonyt New York

Ezzel a gyönyörű, kilencven éves fenyővel várja a karácsonyt New York

Ahogyan 1931 óta minden évben, idén is impozáns fenyőfa érkezett a New York-i Rockefeller Centerbe.

Az épületegyüttes aktuális főkertésze, aki jelenleg Erik Pauzé, ilyenkor végigjárja az államot és környékét, hogy valamelyik faiskolában vagy akár hátsó kertben megtalálja azt a fenyőt, amelynek nemcsak az alakja tökéletes, de elég erős is ahhoz, hogy elbírja az igen nehéz csúcsdíszt.

Pauzé figyelmét ezúttal egy kilencven éves, 24 méter magas és 14 tonnás lucfenyő keltette fel egy bizonyos Neil Lebowitz kertjében, az innen 322 kilométerre található Queensburyben. A férfi örömmel ajándékozta oda a fenyőt a nemes célra.

Neil Lebowitz beveri azt a rudat a fenyő aljába, amelynek segítségével felállítják a fát az állványra

Miután felállították,

a fát ötvenezer, színes LED-égővel és egy négyszáz kilós Swarovski-csillaggal díszítik fel, amelyet 3 millió kristály borít.

A fények november 30-án gyulladnak fel, a ceremóniát az NBC élőben közvetíti. Ezután az égősorok minden nap reggel 6 órától éjfélig világítanak, kivéve karácsony napját, amikor 24 órán át lehet gyönyörködni bennük, és a szilvesztert, amikor már este 9-kor kialszanak.

A Rockefeller Center először 1931-ben kapott karácsonyfát, amikor munkások egy csoportja gyűjtött rá pénzt, ekkor egy hat méter magas balzsamfenyő díszítette a központot. Az első fénygyújtási ceremónia 1933-ban volt, az eddig legmagasabb fát pedig 1999-ben állították fel, amely harminc méterrel magasodott a tér fölé.

A gigantikus karácsonyfa mellett is tudunk még néhány dolgot, amiért érdemes megnézni a téli New Yorkot.

(Forrás: Today, képek: Getty Images)

advent | karácsony | new york | Rockefeller Center | karácsonyfa

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram